Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα» – Συγκινημένος στον επικήδειο ο Παύλος

Μοιραστείτε το

Συγκινημένος ήταν ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο στο τέλος της Εξόδιου Ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα. Θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ό, τι πιο αγαπητό και πολύτιμο έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, αλλά τήρησες πάντα την παρακαταθήκη του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος υπογραμμίζοντας την αγάπη που έτρεφε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Ελλάδα.

Ο Παύλος τόνισε ακόμη ότι «δόξασες τη χώρα με το Χρυσό Μετάλλιο ως Ολυμπιονίκης το 1960. Έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και την πατρίδα μας» ενώ πρόσθεσε: «Ήταν μία δύσκολη εποχή πατέρα όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις, πάθη αβυσσαλέα και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπο ανατροπής των πραξικοπηματιώνΗ προσπάθειά σου απέτυχε, αλλά δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Δέχτηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού».

«Ο Θεός έφερε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα. Όπως μας δίδαξες πατέρα εμείς τα παιδιά σου και τα εγγόνια προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα» είπε ο Παύλος.

«Ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και θα είναι για πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας. Για κάθε Έλληνα και κάθε οικογένεια η ισχύς είναι η αγάπη του κάθε Έλληνα για αυτήν» συνέχισε εμφανώς συγκινημένος ο Παύλος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.