Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κολωνός: Η 12χρονη κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα – Νέα αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση

Στο ανακριτικό γραφείο προσήλθε η εκ των συνηγόρων της ανήλικης Αντωνία Λεγάκη η οποία επανέφερε το αίτημα της

Μοιραστείτε το

Νέα αίτηση προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά για νέα πρόσωπα που συμμετείχαν στην σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί υπέβαλε στην Ανακρίτρια της υπόθεσης η 12χρονη από τον Κολωνό. Στο ανακριτικό γραφείο προσήλθε η εκ των συνηγόρων της ανήλικης Αντωνία Λεγάκη η οποία επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση, το οποίο είχε υποβληθεί ξανά πριν περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο κ. Ασπασία Ταραχοπούλου.

Το αίτημα που κατέθεσε η κ. Ταραχοπούλου είχε απορριφθεί ως αόριστο από την δικαστική λειτουργό.

Το κορίτσι ζητά να καταθέσει εκ νέου ισχυριζόμενο ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων, τα οποία σύμφωνα με την 12χρονη την κακοποίησαν σεξουαλικά μέσω των “καναλιών” που σύμφωνα με την κατηγορία είχε αναπτύξει ο προφυλακισμένος για βιασμό και μαστροπεία Ηλίας Μίχος. Έτσι στη νέα αίτηση που υποβλήθηκε σήμερα κατονομάζονται τα πρόσωπα αυτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το παιδί και ο αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ανήλικης θα υποβάλλουν στην εισαγγελία Ανηλίκων αίτημα προκειμένου να δοθεί εντολή φύλαξης του σπιτιού που μένει το παιδί.

Ήδη για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε μέσα στο σπίτι που μένει η 12χρονη, έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα από συγγενικό της πρόσωπο.

Αναστασία Ταραχοπούλου: “Κανένα μέτρο προστασίας για το παιδί”

Μιλώντας νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη (4/4), στην ΕΡΤ, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε πως «ήταν η τέταρτη – πέμπτη φορά που δέχτηκε το παιδί απειλές και εκφοβισμό, περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία. Στο τελευταίο, το χθεσινό, κάποιος προσπάθησε να μπει στο σπίτι και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο χέρι. Για όλα τα περιστατικά έχουν γίνει καταγγελίες».

Η ίδια χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός πως δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας γι’ αυτό το παιδί.

«Το κράτος το έχει εγκαταλείψει στο έλεός του. Δεν έχουμε καμιά απάντηση από τις αρμόδιες αρχές στο αίτημά μας για φύλαξη του παιδιού. Όταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες, όταν η αστυνομία διαθέτει αστυνομικούς για να φυλάνε πρόσωπα της τηλεόρασης και δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο για να προστατεύσει αυτό το παιδί, τη στιγμή που έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, λυπούμαστε».

Σημειώνεται πως για το χθεσινό περιστατικό η 12χρονη και η θεία της έκαναν καταγγελία στο Α.Τ. της περιοχής που διαμένουν και κατατέθηκε μήνυση, ενώ προγραμματίστηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.