Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα
Προ τελευταία ημέρα αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με την πλατφόρμα να είναι σήμερα ανοιχτή με τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 7, 8 και 9.
Σημειώνεται πως οι επιταγές θα μοιραστούν σε 300.000 εργαζόμενους και ανέργους και αφορούν την περίοδο 2026 – 2027.
Τα 300.000 vouchers είναι συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ και το καθένα αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό αριθμό. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα εξελίσσεται σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων.
Σημειώνεται πως την Τρίτη, πρώτη ημέρα των αιτήσεων, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας σημειώθηκαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα με χιλιάδες πολίτες αναφέρουν καθυστερήσεις και επαναλαμβανόμενες αποσυνδέσεις
Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων, ως εξής:
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 7, 8, 9 – Σάββατο 25 Απριλίου
Όλοι οι ΑΦΜ – Κυριακή, 26 Απριλίου
Δικαιούχοι και κριτήρια
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν:
Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο διάστημα 12 μηνών που προηγούνται της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο αναζητούντων εργασία της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.
Με μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων γίνεται η επιλογή αιτούντων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα ή μη συμμετοχή στα δύο προηγούμενα προγράμματα λόγω μοριοδότησης) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.
Οι πολύτεκνοι γονείς για πρώτη φορά φέτος εξαιρούνται από τη διαδικασία της μοριοδότησης και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο, καθώς και όσοι, εκτός από ΑμεΑ και πολύτεκνους γονείς, έλαβαν επιταγή στο πρόγραμμα 2025-2026.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης