Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα «βόμβα» για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου – Υπό άκρα μυστικότητα κατέθεσε στην ΕΛΑΣ

Μοιραστείτε το

Καταγγελίες δίχως τέλος και μια «Κιβωτός» που «βουλιάζει»! Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως υπάρχει και νέα καταγγελία για ασέλγεια – η δεύτερη μετά από αυτή του 19χρονου – στην «Κιβωτό του Κόσμου»! Ανήλικος από τη δομή της ΜΚΟ στο Βόλου έδωσε μυστική κατάθεση την περασμένη Δευτέρα και κατήγγειλε πως ηγετικό στέλεχος, ασέλγησε πάνω του.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανήλικος καταγγέλλει ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου για ασέλγεια εις βάρος του, την ίδια στιγμή που οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά της δομής είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής του προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση. Μετά τις καταγγελίες του 19χρονου, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ανήλικος. Στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο και του πήραν, κάτω από άκρα μυστικότητα, κατάθεση.

Απολύθηκαν ο Πασχάλης, η σύζυγός του και ο Ιρακινός

Μετά τον σάλο και την καταιγίδα αποκαλύψεων για τις κακοποιήσεις στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και τις διαδοχικές αναφορές για συγκεκριμένα πρόσωπα, που ήταν βίαια και με απρεπή συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά, το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου, προέβη στην απόλυσή τους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 30/11 ανακοίνωσαν στον 36χρονο με τη βίαιη συμπεριφορά (ο περιβόητος Πασχάλης που αναφέρουν όλα τα παιδιά) με βάση την Πωγωνιανή και τη σύζυγό του με χρέη κοινωνικής λειτουργού και μέλος του ΔΣ, καθώς επίσης και στον 34χρονο που εμφανιζόταν ως «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου στη δομή της Αθήνας, την απόλυσή τους. Εκείνοι, δεν έφεραν καμία αντίρρηση από την πλευρά τους και δέχτηκαν την απόφαση, ενώ έλαβαν κανονικά και την αποζημίωση που προβλέπεται.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες – καταγγελίες που έχουν κάνει τα παιδιά, ο πατέρας Αντώνιος ήταν ενήμερος γι αυτές τις συμπεριφορές, ωστόσο έλεγε πως για να τους έχει επιλέξει αυτός γι αυτές τις θέσεις σημαίνει πως κάνουν και έκλεινε τις όποιες συζητήσεις επί του θέματος. Τώρα, μετά τον σάλο των αποκαλύψεων,το νέο ΔΣ της Κιβωτού προέβη στη απόλυσή τους.

Τι βρέθηκε σε κρύπτη στη δομή του Κολωνού

Μετά τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή αλλά και στενών συγγενών τους πραγματοποιήθηκε έφοδος στο διαμέρισμα που διατηρούσαν μέσα στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό και βγήκε… λαβράκι. Διαπιστώθηκε πως υπήρχαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από δωρεές πολιτών, 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και 345.000 ευρώ σε κρύπτη, σε χαρτονομίσματα από 5 έως 50 ευρώ. Σύμφωνα με το STAR, πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα ήταν συνεργάσιμοι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα και φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς όταν βρήκαν τα χρήματα: «δεν θα φεύγαμε, δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε».

Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα Σταματία έχει διαπιστωθεί πως έχουν τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς: δύο κοινούς με 190.000 ευρώ και έναν στο όνομα του ιερέα με 90.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας έχει και έναν προσωπικό λογαριασμό στον οποίο συνδικαιούχος είναι μία γυναίκα. Ταυτόχρονα, τα χρήματα της ΜΚΟ σε τράπεζες υπολογίζονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οσον αφορά τους λογαριασμούς της Κιβωτού, είναι σε τέσσερις τράπεζες και έχουν μεταξύ άλλων, 3.500.000 ευρώ και 5.919.673 ευρώ. Οι αστυνομικοί τείνουν προς το συμπέρασμα πως οι θυρίδες του ζευγαριού ήταν «φωλιά» εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το MEGA, η αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα πως η θυρίδα της πρεσβυτέρας Σταματάς λειτουργούσε σαν «αποθήκη» ρευστού για διεκπεραίωση αφανών ενεργειών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.