Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κιβωτός του κόσμου: Η πρώτη αντίδραση του πατέρα Αντώνιου – «Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν που πήραμε τη θέση των γονιών τους»

Μοιραστείτε το

Αγνοια τόσο για το περιστατικό, μέχρι αυτό να έρθει στη δημοσιότητα, αλλά και έλλειψη στοιχείων, δήλωσε ο πατήρ Αντώνιος, η «ψυχή» της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις καταγγελίες που έρχονται ως χιονοστιβάδα τις τελευταίες ώρες. Οπως ανέφερε, δεν έχει ενημερωθεί από τις Αρχές για την υπόθεση, ωστόσο παρουσιάστηκε -μιλώντας στον Alpha- ιδιαίτερα μπερδεμένος και ταραγμένος, μη μπορώντας να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν οι καταγγελίες έχουν βάση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, στις καταγγελίες που έχουν γίνει στις Αρχές έχουν κατονομαστεί οι καταγγελλόμενοι, ωστόσο όπως είπε πρώτα εξελίσσεται η έρευνα, καλούνται οι μάρτυρες και μετά ενημερώνονται οι υπηρεσίες. Ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος, άφησε ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένες καταγγελίες θα μπορούσαν να είναι εκδικητικές από την πλευρά των παιδιών. «Φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα που ξέρουμε. Είναι μεγάλα σε ηλικία, από παραβατικές οικογένειες. Παιδιά που δεν ξέρουν από όρια. Που θέλουν να παραβούν τα όρια. Εμείς το πρώτο που κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής του. Και αυτό πολλές φορές δεν μας το συγχωρούν. Πως πήραμε τη θέση της οικογένειας» είπε.

Ωστόσο όταν οι συντελεστές της εκπομπής «Super Κατερίνα» του παρουσίασαν πολλά στοιχεία για την υπόθεση δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις για το αν πάει κάπου το μυαλό του, σε κάποια πρόσωπα, στρέφοντας και πάλι την κουβέντα προς τα παιδιά που έχουν περάσει από τις δομές. Οπως είπε στη δομή του Κολωνού που είναι επίμαχη, εργάζονται γύρω στα 30 άτομα. «Μιλήσαμε μεταξύ μας» είπε. Ωστόσο νωρίτερα είχε επισημάνει πως «Αποκλείεται να μην το είχαμε πάρει είδηση» δείχνοντας και πάλι άγνοια τόσο για τα όσα έχουν καταγγελθεί από το 19χρονο πλέον παιδί.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης είπε ότι βάσει των στοιχείων, «πάει» το μυαλό του ποιο μπορεί να είναι το παιδί που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εργαζόμενους στις δομές, ανέφερε ότι: «Τους εκπαιδεύουμε, με τους ψυχολογους μας και τους κοινωνικούς λειτουργούς. Τους ζητάμε να τηρήσουν τη γραμμή. Προσπαθούμε να τους περάσουμε την πείρα που έχουμε από όλα αυτά τα χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.