Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καταγγελία για χυδαία και ομοφοβική δήλωση από στέλεχος του ΚΚΕ στην Πάτρα

Μοιραστείτε το

Για ομοφοβικό παραλήρημα καταγγέλλει τον γραμματέα του ΠΑΜΕ, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πατρών, και πρώην υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με το ΚΚΕ, Δημήτρη Αγγελόπουλο, η παράταξη του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Πάτρας «Εργατική Ενότητα Ανατροπή», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Βανέσα Αλιχού και Γιώργος Παπασπυρόπουλος καταγγέλλουν ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΠ το προηγούμενο Σάββατο, με θέμα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το στέλεχος του ΠΑΜΕ που είναι και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε εντός πρακτικών ότι οι gay και οι λεσβίες εκπορεύονται από το κράτος των Βρυξελλών και αποτελούν όργανα του καπιταλισμού.

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του τέθηκε, εάν από την απεργία που συζητούσε το ΔΣ του ΕΚΠ εξαιρούνταν οι gay και οι λεσβίες, δεν απάντησε.

Σύμφωνα με την καταγγελία «στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων της Δευτέρας, ο κ. Αγγελόπουλος καταγγέλθηκε από την Εργατική Ενότητα Ανατροπή για ομοφοβικό παραλήρημα και αντί να ανασκευάσει, είπε γελώντας ότι έχει αναφερθεί και σε “γριές κότες που παλιά ήλεγχαν το ΕΚΠ”».

Το θλιβερό, όπως αναφέρει η «Εργατική Ενότητα Ανατροπή», είναι ότι οι αντιπρόσωποι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ χειροκροτούσαν με θέρμη αυτή την άθλια τοποθέτηση και καλεί τον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ να απαντήσει αν οι επανειλημμένες σεξιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις που έχουν εκφραστεί από το ίδιο άτομο και που επικροτήθηκαν από τους παριστάμενους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ με το χειροκρότημά τους, είναι και θέσεις του ίδιου του κόμματος.

«Αν δεν είναι, το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το ΚΚΕ είναι να ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Αγγελόπουλου από τη θέση του γραμματέα του ΕΚΠ και το κόμμα να αποδοκιμάσει τις θέσεις του και το χειροκρότημα που δέχτηκε.

Διαφορετικά, η σιωπή τους θα αποτελεί συνενοχή και τρομακτική επιβράβευση φασιστικών, ρατσιστικών και ομοφοβικών απόψεων που λιμνάζουν στις γραμμές του ΚΚΕ» καταλήγουν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.