Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καμίνια: Καταγγελία για αστυνομική βία κατά νεαρής εγκύου – «Κουμάντο κάνω εγώ»

Ο αστυνομικός την τράβηξε από τα μαλλιά μπροστά στο ανήλικο παιδί της λέγοντάς της «έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα»

Μοιραστείτε το

Έντονη η αντίδραση της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»  για περιστατικό αστυνομικής βίας κατά νεαρής εγκύου γυναίκας στα Καμίνια, με την Συνομοσπονδία να κάνει λόγο για μια ακόμα αυθαιρεσία των αρχών κατά ατόμων που ανήκουν στην κοινότητα Ρομά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, επικαλούμενη τις δηλώσεις του δικηγόρου του θύματος, την περασμένη Πέμπτη γείτονες της 25χρονης γυναίκας κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν περιστατικό διατάραξης οικιακής ειρήνης, διότι έκλαιγε το 5χρονο παιδί της.

Όταν οι αρχές έφτασαν στο σημείο, αστυνομικός εισήλθε στην οικία της γυναίκας χωρίς να συντρέχει κανένας νόμιμος λόγος, την τράβηξε από τα μαλλιά μπροστά στο ανήλικο παιδί της λέγοντάς της  «Έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα», οδηγώντας την εν τέλει στο αστυνομικό τμήμα.

«Ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά καταγγέλλουμε απερίφραστα το περιστατικό και στεκόμαστε πλάι στην καταγγέλλουσα, η οποία μάλιστα παρά τα όσα υπέστη βρήκε το θάρρος να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της» τονίζει η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Οι πολλαπλές διακρίσεις, η ρητορική μίσους και τα περιστατικά ρατσιστικής βίας αποτελούν δυστυχώς, για πολλά μέλη της κοινότητάς μας, γνώριμες πρακτικές τις οποίες βιώνουν στην καθημερινότητά τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας, με θύμα αυτή τη φορά μια νεαρή έγκυο γυναίκα, ήρθε να μεγαλώσει την λίστα των αυθαιρεσιών των αρχών κατά ατόμων που ανήκουν στην κοινότητα Ρομά. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δικηγόρος του 25χρονου θύματος, την περασμένη Πέμπτη γείτονες της νεαρής γυναίκας κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν περιστατικό διατάραξης οικιακής ειρήνης, διότι έκλαιγε το 5χρονο παιδί της.

Όταν οι αρχές έφτασαν στο σημείο, αστυνομικός εισήλθε στην οικία της γυναίκας χωρίς να συντρέχει κανένας νόμιμος λόγος, την τράβηξε από τα μαλλιά μπροστά στο ανήλικο παιδί της λέγοντάς της  «Έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα», οδηγώντας την εν τέλει στο αστυνομικό τμήμα. 

Ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», καταγγέλλουμε απερίφραστα το περιστατικό και στεκόμαστε πλάι στην καταγγέλλουσα, η οποία μάλιστα παρά τα όσα υπέστη βρήκε το θάρρος να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. 

Οι πολλαπλές διακρίσεις, η ρητορική μίσους και τα περιστατικά ρατσιστικής βίας αποτελούν δυστυχώς, για πολλά μέλη της κοινότητάς μας, γνώριμες πρακτικές τις οποίες βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Από μεριάς μας, προτρέπουμε τα θύματα να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά και βρισκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, με την ελπίδα να συμβάλουμε στην σταδιακή καλλιέργεια κοινωνικού ήθους που δεν θα χωρά ανάλογα περιστατικά για κανέναν και για καμία.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.