Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καλλιτέχνες: Κοσμοσυρροή στη συναυλία αλληλεγγύης έξω από το REX

Μοιραστείτε το

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (20/02) δίνοντας το “παρών” στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών (ΠΣΕΤ) στην πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα) απέναντι από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου «Ρεξ», με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Συναυλία αλληλεγγύης καλλιτεχνών έξω από το θέατρο REX

Για ακόμη μία ημέρα οι καλλιτέχνες βρίσκονται στους δρόμους αντιδρώντας στο ΠΔ που εξισώνει τα απολυτήρια Λυκείου με τα απολυτήρια των καλλιτεχνικών και δραματικών σχολών, απορρίπτοντας παράλληλα την ΚΥΑ που διαμορφώθηκε με τα συναρμόδια υπουργεία για τα μισθολογικά τους.

Συναυλία αλληλεγγύης καλλιτεχνών έξω από το θέατρο REX

 

Νωρίτερα 18 καλλιτεχνικοί φορείς απέρριψαν την κυβερνητική πρόταση, αναφέροντας ότι το προσχέδιο ΚΥΑ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους και πως η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά ότι “δεν θέλει να δώσει λύση στα υφιστάμενα προβλήματα”.

Συναυλία αλληλεγγύης έξω από το θέατρο REX

 

Στη σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλαο Γιατρομανωλάκη -η οποία κοινοποιείται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζουν επίσης ότι με τη ρύθμιση δεν αναγνωρίζονται οι σπουδές και τα πτυχία τους και πως η ΚΥΑ αφορά τη μισθολογική και μόνο προσέγγιση των καλλιτεχνών.

Στη συναυλία αλληλεγγύης το παρών έδωσε και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας πως “είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών, στα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή καμιά αναβολή. Χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά, αλλά άλλα κάνουν μετά”.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία προχώρησε σήμερα, Δευτέρα (20/02) σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα καλλιτέχνες έξω από το θέατρο REX.

Συναυλία αλληλεγγύης έξω από το θέατρο REX

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.