Κακοκαιρία: Παραμένουν οι καταιγίδες σε 5 περιοχές πριν εξασθενήσουν το μεσημέρι
Σε ισχύ παραμένει και σήμερα (02.02.2026) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικαιροποίησε η ΕΜΥ, το βράδυ της Κυριακής. Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει με καταιγίδες και βροχές Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη, νότια Εύβοια και βόρειες Κυκλάδες.
Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας έχουν εξασθενήσει, η ΕΜΥ υποβάθμισε τον κίνδυνο, εκδίδοντας πορτοκαλί προειδοποίηση. Όπως αναφέρεται, καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα χτυπήσουν Κρήτη, νότια Εύβοια και βόρειες Κυκλάδες. μέχρι το πρωί. Τα φαινόμενα σε Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα θα διαρκέσουν έως το μεσημέρι.
Στο μεταξύ το meteo έβγαλε νέους χάρτες με τα ύψη βροχής που έπεσαν την Κυριακή, την πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας.
Δείτε που θα βρέξει τις επόμενες ώρες:
Σύμφωνα με τον νέο χάρτη, την μεγαλύτερη ποσότητα νερού, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, δέχθηκε η Ζαγορά Πηλίου με 191,2 χιλιοστά βροχής. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αγιά Λάρισας με 108 χιλιοστά, στην οποία μάλιστα προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.
Αναλυτικά:
- Ζαγορά Πηλίου: 191,2
- Αγιά Λάρισας: 108
- Καλέντζι Αχαΐας 100,4
- Σιμωνόπετρα: 96,2
- Ριζώματα Ημαθίας: 91,0
- Νεοχώρι Χαλκιδικής 89,6
- Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής 73,6
- Ορεινή Ναυπακτία: 72,2

Κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας, εκδηλώθηκαν και πολλοί κεραυνοί.
Από τους 9.316 κεραυνούς, οι 1.466 καταγράφηκαν πάνω από την ξηρά και οι 7.850 πάνω από τη θάλασσα.
Σχετικά Άρθρα
02/02/2026 - 10:14
02/02/2026 - 10:10
Δείτε επίσης