Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Elias: Η στάθμη του Σπερχειού στη Λαμία έφτασε στον δρόμο – Αγωνία για τους κατοίκους

Μοιραστείτε το

Η έντονη βροχόπτωση αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τον ποταμό – Πρόβλημα στην περιοχή του Φραντζή – Σε επιφυλακή οι Αρχές και στο Κόμμα

Με σφοδρότητα πλήττει η κακοκαιρία Elias τη Φθιώτιδα, τη στιγμή που η κατάσταση είναι εδώ και ώρες ανησυχητική στον Σπερχειό ποταμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamianow.gr, η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν ίσα με το οδόστρωμα στην περιοχή του Φραντζή.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Μεξιατών από το ρέμα Κάκαβος ωστόσο αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διευθετηθεί.

Την ίδια ώρα, στη νέα γέφυρα στο Κωσταλέξι η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει με αποτέλεσμα αυτός να σπάει σε διπλανά χωράφια αφού φερτές ύλες και κορμοί έχουν συσσωρευτεί στο σημείο εμποδίζοντας την ροή των υδάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται στην περιοχή του Κόμματος αφού η στάθμη του Σπερχειού ποταμού είναι περίπου 90 πόντους πριν από την υπερχείλιση των αναχωμάτων που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών της Πολιτικής Προστασίας που επιτηρούν σε διάφορα σημεία του Σπερχειού ποταμού, η έντονη βροχόπτωση αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τον ποταμό με τα πλημμυρικά φαινόμενα να μην αποκλείονται αυτή τη στιγμή.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην καταρρεύσουν τα αναχώματα ώστε το νερό να υπερχειλίσει οριακά αλλά να μην πνίξει το Κόμμα και άλλες περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.