Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Daniel: Υπερχειλίζει ο Πηνειός μέσα στην πόλη της Λάρισας – Συνεχείς εκκενώσεις και αγωνία για τους εγκλωβισμένους Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Αντιπλημμυρικές ζώνες, αναχώματα και απομακρύνσεις κατοίκων από επικίνδυνες περιοχές υπό τον φόβο να υπερχειλίσει ο Πηνειός και η ούτως άλλη δύσκολη κατάσταση στη Λάρισα και συνολικά στη Θεσσαλία, να γίνει ακόμη δυσκολότερη.

 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφασίστηκε να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός και οι κάτοικοι της Λάρισας όσο και των περιοχών που ο Πηνειός διασχίζει βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ σε κάποια χωρία έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης.

 

Την ίδια στιγμή, τα ξημερώματα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπερχειλίσεις ποταμών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα νερά του Πηνειού απειλούν ακόμη τη γέφυρα πριν την περιοχή Γιαννούλη Λάρισας, στο δρόμο προς τον Τύρναβο. Στην Πηνειάδα Τρικάλων, περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στο σχολείο του χωριού, όπου είναι υπερυψωμένο σημείο, καθώς τα νερά του Πηνειού κινούνται προς το χωριό. Ο Λήθαιος ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα στην περιοχή Μπάρα Τρικάλων οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ακόμη πιο δύσκολη κάνει την κατάσταση το γεγονός ότι δεν έχουν νερό.

Σύσκεψη για τον Πηνειό

Εξάλλου, στη Λάρισα μέχρι τη 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής είχαμε περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε εργατικές κατοικίες Γιάννουλης και Άγιο Θωμά, καθώς η στάθμη του ποταμού πλέον είναι πάνω από το ύψος της τάφρου του Χατζηχαλάρ, με αποτέλεσμα όμβρια να επιστρέφουν μέσω των φρεατίων και να πλημμυρίζουν δρόμους. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και κατά μήκος της περιφερειακής οδού της Λάρισας, με την τροχαία να προχωρά σε αποκλεισμό τμήματος αυτής.

Στην τελευταία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, καθώς και τα σενάρια για τη δύσκολη αυτή νύχτα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.