Φθινοπωρινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.
Συγκεριμένα, αύριο Σάββατο ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος σε όλη τη χώρα με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.
Τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, με τους ανέμους, να πνέουν στις περισσότερες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις στην Αττική οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν με αποτέλεσμα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 10 και 16 βαθμούς κελσίου.