Καιρός: Τελευταία ημέρα αστάθειας – Ενισχύεται το μελτέμι το Σαββατοκύριακο
Τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά αναμένονται σήμερα, ενώ από το Σαββατοκύριακο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο.
Σήμερα θα είναι ουσιαστικά η τελευταία ημέρα αξιόλογης αστάθειας, με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό, κυρίως στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Παράλληλα, το μελτέμι έχει ήδη αρχίσει να ενισχύεται. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θα επηρεάζουν και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά αλλά ανεκτά επίπεδα, κοντά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να αναμένονται ακραίες συνθήκες καύσωνα.
Το Σάββατο η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά, με λίγες μόνο τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως οι βοριάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω, φτάνοντας τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η ενίσχυση των ανέμων θα αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, όπου αναμένεται υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.
Από την Τρίτη το μελτέμι θα αρχίσει να εξασθενεί, γεγονός που θα μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιών, όμως ταυτόχρονα θα επιτρέψει στη θερμοκρασία να ανέβει.
Σχετικά Άρθρα
26/06/2026 - 17:42
26/06/2026 - 17:39
Δείτε επίσης