Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026

Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Atena» – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η κακοκαιρία «Atena», η οποία πλήττει ήδη την Δυτική Ελλάδα και σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων αναμένεται να κρατήσει έως και το απόγευμα της Τετάρτης.

Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους του Βόλου και άλλων περιοχών της Μαγνησίας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επηρεάσουν και την Ανατολική Θεσσαλία. Αντίστοιχα, ειδοποιήσεις μέσω του 112 στάλθηκαν σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αρκαδία, προειδοποιώντας για επικίνδυνα φαινόμενα.

 

 

 

 

Παράλληλα, το έκτακτο δελτίο καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή αναβαθμίστηκε σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις.

Στην Αττική, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης αναμένεται να σημειωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες.

Έκτακτο δελτίο καιρού

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε στις 08-09-2024/1200 τοπική ώρα εξακολουθεί να ισχύει ώς έχει, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία “ATENA” στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ ΜάνδραςΌσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/09) στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας περιγράφουν πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. «Ο αστυνομικός τον σημάδεψε με το όπλο και τότε του είπε "ρίξε, γιατί δεν μου ρίχνεις". Ο αστυνομικός του είπε "πέτα το μαχαίρι". Όσο του μιλούσε ο δράστης τον πλησίαζε συνέχεια και τότε αναγκαστικά τον πυροβόλησε», είπε μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο. Την ίδια ώρα, ένα ζευγάρι που βρισκόταν στο κτίριο περιέγραψε όσα έζησε στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας: «Ήμασταν στο γραφείο για να βγάλουμε ταυτότητες και ξαφνικά ακούμε τους αστυνομικούς να φωνάζουν ο ένας στον άλλον "αν έχεις όπλο φέρ' το". Ακούσαμε ένα θόρυβο από την πόρτα. Ο άνθρωπος αυτός έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα». Ο πυροβολισμός προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα του 31χρονου, με το πλήγμα να επεκτείνεται και στον θώρακά του. Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ώστε να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους διακομίσουν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του δράστη χαρακτηρίζεται ως σοβαρή και αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την σπασμένη τζαμαρία νοσηλεύεται με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι εκτός κινδύνου. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση ενώ διερευνώνται όλες οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα. Ο δράστης φέρεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα ενώ δεν είναι άγνωστος στις Αρχές. Τον Απρίλιο του 2025, ο 31χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και στην συνέχεια διατάχθηκε ο εγκλεισμός του στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, εξύβρισε και απείλησε γείτονές του με αεροβόλο όπλο. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψή του και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Τον Δεκέμβριο του 2015, οι αρχές τον συνέλαβαν εκ νέου με αφορμή ενδοοικογενειακό επεισόδιο εις βάρος της συντρόφου του και της μητέρας της. Ο δράστης μετέβη στην οικία τους στις Αχαρνές και τις απείλησε με μαχαίρι. Οι δύο γυναίκες αιτήθηκαν και την ακούσια ψυχιατρική του εξέταση και ο δράστης οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς όπου και τελικά έγινε ο εγκλεισμός του.

04/09/2026 - 17:31

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή