Καιρός: πότε θα ανάψουμε κλιματιστικά

Καλοκαιρνινός θα είναι ο καιρός τη νέα εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τα συνηθισμένα εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με το Weather Analysis Greece:

Το Μεσογειακό καλοκαίρι σε απόσταση…αναπνοής. Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή, η θερμοκρασιακή αλλαγή, του καιρού τα αμέσως επόμενα 24ωρα. Από το καθεστώς Άνοιξης και τον υδράργυρο μετα βίας να προσπαθεί να πλησιάσει τους 22-25 βαθμούς (και την ψυχρα έντονη τα βράδια και τα πρωινά) θα βρεθούμε στα 32αρια και τα 34αρια, με παράλληλη θεαματική άνοδο των ελαχίστων τιμών, ιδιαίτερα στις πόλεις.

Προς τα μέσα και τέλη της νέας εβδομάδας μάλιστα, τα κλιματιστικά θα είναι απαραίτητα στα αυτοκίνητα μεσα τα μεσημέρια, σταδιακά και στους κλειστούς χώρους οι οποίοι θα ανεβάζουν πλέον θερμοκρασία μέρα με την μέρα, καθώς ο θερμός αέρας θα εισβάλλει προοδευτικά.

χάρτης καιρός

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 03-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στη νησιωτική Ελλάδα τους 28 με 30 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και στα κεντρικά ηπειρωτικά τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή:newsbomb.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή