Καιρός Χριστούγεννα: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει
Μετά από πολλές ημέρες σχεδόν απόλυτης ηλιοφάνειας από το Σάββατο και από τα νοτιοδυτικά τμήματα ξεκινά αλλαγή του του καιρού σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η νέα εβδομάδα, προβλέπεται μια εβδομάδα με περισσότερη συννεφιά, κατά διαστήματα βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Την Κυριακή θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θα βρέξει πρόσκαιρα στην Πελοπόννησο, καθώς σε Θεσσαλία Σποράδες και Εύβοια.
Με τα σημερινά στοιχεία πιο βροχερές ημέρες της εβδομάδας θα είναι η Τρίτη και η Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας δεν θα λείψουν Τρίτη και Τετάρτη κάποιες χιονοπτώσεις. Για την ημέρα των Χριστουγέννων τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο
Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε πιο χειμωνιάτικα επίπεδα αναμένεται από το επόμενο Σάββατο.
Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά καλοκαιρινό, με βοριάδες στο Αιγαίο και τη
Για σήμερα με εξαίρεση τις πρωινές ομίχλες, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Με τη θερμοκρασία να μην αλλάζει να παραμένει σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τους ανέμους γενικά ασθενείς.
Σε Αττική αίθριος ηλιόλουστος καιρός και σήμερα με τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς,. Στη Θεσσαλονίκη οι πρωινές ομίχλες θα διαλυθούν γρήγορα και η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.
Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMet
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης