Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026

Καιρικό: Σε κατάσταση κινητοποίησης η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου, με αφορμή την επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, την Τετάρτη, οι πολίτες της νότιας Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού αναμένονται ισχυρά φαινόμενα. Επίσης, την Τετάρτη, θα έχουμε θυελλώδεις νοτιάδες, κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, με διαφορετικά, κατά τόπους χαρακτηριστικά. Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, έχει ήδη ενημερώσει τους ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουν ενημέρωση για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα και να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων,  που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, έθεσε σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code):

Από αύριο Τρίτη 06/01/2026 έως Τετάρτη 07/01/2026 τις Περιφέρειες:

  • Δυτικής Ελλάδας
  • Ηπείρου
  • Ιονίων Νήσων

Από την Τετάρτη 07/01/2026 έως και την Πέμπτη 08/01/2026, τις Περιφέρειες:

  • Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
  • Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αυτό, δήμοι και Περιφέρειες, καλούνται να συγκαλέσουν άμεσα τα Τοπικά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας. Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα συνεδριάσει εκ νέου.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή