Καύσωνας: Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ – Πέμπτη και Παρασκευή οι πιο δύσκολες ημέρες – Αρχίζουν τα 43άρια

Στον θερμοθάλαμο έχει μπει από χθες η χώρα, καθώς συνθήκες καύσωνα επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της και θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο 26 Ιουλίου.

Ηδη τη Δευτέρα η θερμοκρασία πλησίασε στους 42 °C στην Καρδίτσα, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως τις επόμενες ημέρες θα δούμε πολλές υπερβάσεις των 40 °C, ενώ τοπικά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν σε ορισμένες περιπτώσεις στα επίπεδα των 42-43 °C ή και των 44 °C.

Το καυτό καιρικό επεισόδιο αυτής της εβδομάδας έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα, με θερμές αέριες μάζες από την Αφρική να καλύπτουν τη χώρα, ολόκληρα τα Βαλκάνια και τη δυτική Τουρκία.

Την Πέμπτη (24/7) και την Παρασκευή (25/7) αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες του κύματος καύσωνα που σαρώνει τη χώρα, σύμφωνα με νεότερη επικαιροποίηση του εκτάκτου Δελτίου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά:

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες. Οι υψηλότερες τιμές αναμένονται την Πέμπτη (24-07-25) και την Παρασκευή (25-07-25). Πιθανή λήξη του καύσωνα σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή (27-7-2025).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή