Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα πάρκ για το δυστύχημα με τον 19χρονο

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον οκτώ έτη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, για το δυστύχημα του Αυγούστου 2024, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

Με την ίδια απόφαση, συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε στον μηχανολόγο–μηχανικό της υπόθεσης για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών. Στον κατηγορούμενο αυτόν χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης η σύζυγος του ιδιοκτήτη και ο χειριστής του μηχανήματος «Crazy Dance». Στη σύζυγο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών, ενώ στον χειριστή 6 ετών, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Και στους δύο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο υιοθέτησε σε μεγάλο βαθμό την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία το παιχνίδι βρισκόταν σε προχωρημένη φθορά και διάβρωση, καθιστώντας το επικίνδυνο και ακατάλληλο για λειτουργία, ενώ επισημάνθηκαν σοβαρές ελλείψεις συντήρησης και μέτρων ασφαλείας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή