Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο: Δύσκολες ώρες για τη 17χρονη που νοσηλεύεται για τρίτη μέρα στη ΜΕΘ – Αγωνία για την εγκεφαλική βλάβη

Για τρίτο 24ωρο νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια που υπεστη αλλεργικό σοκ από βούτυρο

Μοιραστείτε το

Μάχη για τη ζωή της συνεχίζει να δίνει η 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι που υπέστη αλλεργικό σοκ και παραμένει στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η κοπέλα είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά και μόλις κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό του ξενοδοχείου όπου βρισκόταν σε εκδρομή με το σχολείο της υπέστη αλλεργικό σοκ.

Αφού έκανε την ένεση αδρεναλίνης μόνη της, μετά από μερικά λεπτά κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια των συμμαθητών της.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Το γεγονός ότι έμειινε άσφυγμη για τουλάχιστον 5 λεπτά, προκάλεσε το οίδημα και την εγκεφαλική βλάβη.

Η ενδοκρανιακή πίεση παραμένει υψηλή, και οι γιατροί περιμένουν να υποχωρήσει, για να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, κάτι που όμως θα πάρει μέρες, ίσως και εβδομάδες.

Μιλώντας στη neakriti.gr, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης επεσήμανε ότι οι ζωτικές της λειτουργίες είναι σταθεροποιημένες.

Σύμφωνα με τον κ. Κιούλπαλη, «περιμένουμε τώρα την εξέλιξη της βλάβης του εγκεφάλου, έχοντας το παιδί σε πρωτόκολλο προστασίας του εγκεφάλου».

«Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία και κλινικά και από την απεικόνιση ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», δήλωσε με νόημα ο κ. Κιούλπαλης.

Μέχρι τότε οι γονείς της παραμένουν στο πλευρό της και προσεύχονται η κόρη τους να βγει νικήτρια από τη δύσκολη μάχη.

Για το περιστατικό μίλησε και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Ηράκλειο.

«Ήρθαν το Σάββατο το απόγευμα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Δημήτρης Παπαδάκης.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε από το παιδί, ούτε από τους συνοδούς καθηγητές. Έχουμε όλοι στο ξενοδοχείο συγκλονιστεί από το περιστατικό αυτό (…). Απ’ ό,τι ξέρουμε, απ’ ό,τι λένε τα παιδιά, έφαγε ένα κομμάτι βούτυρο, συσκευασμένο βούτυρο με ψωμί», μας εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, που επεσήμανε ότι, αφού ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο μετέβη επιτόπου μέσα σε λίγα λεπτά

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.