Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΙΝΚΑ: Καλεί σε συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας

Μοιραστείτε το

Συλλαλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, προγραμματίζει το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, στις 17 Ιανουαρίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος έξω από το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ σκοπός είναι να στείλουν οι καταναλωτές ένα μήνυμα κατά όσων αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν εις βάρος τους.

Όπως σημειώνεται: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση της ακρίβειας δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός ορισμένων εταιρειών τροφίμων, καυσίμων, ενέργειας ρεύματος. Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων. Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές όπως ΕΕΤΤ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΡΑΕΥΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος Καταναλωτή, ΕΣΡ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα ισχυρό «φρένο» στις ανατιμήσεις προϊόντων. Η χώρα μας προετοιμάζεται για ακρίβεια 2ετίας, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΤτΕ δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε μια χαμηλότερη τροχιά (σε σύγκριση με πριν) αλλά θα παραμείνει πάνω από το όριο που θέτει η ΕΚΤ (2%).

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.