Ημιβύθιση θαλαμηγού με σημαία Ιταλίας έξω από το λιμάνι της Μεγίστης – Διασώθηκαν οι έξι επιβαίνοντες
- Το Λιμενικό διέσωσε έξι αλλοδαπούς μετά από ημιβύθιση θαλαμηγού με σημαία Ιταλίας κοντά στο λιμάνι της Μεγίστης.
- Οι έξι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μεγίστης.
- Οι συνθήκες της ημιβύθισης παραμένουν αδιευκρίνιστες, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, διευκολύνοντας τη διάσωση.
Στην επιχείρηση, που έγινε υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, συμμετείχε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού (ΠΛΣ 6), το οποίο προσέγγισε άμεσα το σημείο και προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή των επιβαινόντων.
Οι έξι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μεγίστης για τις περαιτέρω διαδικασίες.
Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η ημιβύθιση του σκάφους, με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή να είναι καλές, κάτι που διευκόλυνε την επιχείρηση διάσωσης των έξι επιβαινόντων.
Σχετικά Άρθρα
11/08/2026 - 23:50
11/08/2026 - 22:30
11/08/2026 - 22:10
Δείτε επίσης