Δίωξη στον καθηγητή που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 14χρονη μαθήτριά του στην Ηλιούπολη – «Ήταν διαχυτικός και έστελνε μηνύματα στα κορίτσια» λέει πρώην μαθήτρια

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στον καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτριά του. Ο 52χρονος κατηγορείται για κατάχρηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κάτω των 15 ετών.

Ο καθηγητής ξεκίνησε να συνομιλεί σε διαδικτυακή εφαρμογή με τη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου στα μέσα του Οκτωβρίου, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της. Λίγο καιρό αργότερα, στις αρχές Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι συζητήσεις ερωτικού περιεχομένου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο 52χρονος φαίνεται να συναντήθηκε με την 14χρονη στην περιοχή της Ηλιούπολης και μέσα στο αυτοκίνητο να προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Οι γονείς του κοριτσιού αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά και επικοινώνησαν στη γραμμή 10201 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων καταγγέλλοντας τον 52χρονο. Οι Αρχές άρχισαν να τον παρακολουθούν και τελικά χθες το πρωί συνελήφθη έξω από το σπίτι του.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, η οποία θα γίνει το μεσημέρι τις Παρασκευής στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο ίδιος φαίνεται προανακριτικά να έκανε λόγο για μια πλατωνική σχέση με την 14χρονη, ενώ η ίδια φέρεται να έχει πει παρουσία ψυχολόγου ότι είχαν αναπτύξει σχέση και ότι αγαπάει τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

«Είχαμε σχέση, τον αγαπώ»

Ο 52χρονος, που στις εκλογές του 2023 για την τοπική αυτοδιοίκηση είχε κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε Δήμο της Αττικής, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «με την μαθήτρια είχαμε μόνο πλατωνική σχέση…», ωστόσο δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα σεξουαλικής φύσης μηνύματα που της έστελνε.

Από την πλευρά της, η 14χρονη σόκαρε τους ψυχολόγους της ελληνικής αστυνομίας, καθώς τους είπε: «Είχαμε σχέση με τον 52χρονο… τον αγαπάω…».

Γονείς, μαθητές αλλά και κάτοικοι της περιοχή του Αλίμου έχουν ασχοληθεί πολλές φορές με τον 52χρονο εκπαιδευτικό, καθώς άλλοι έχουν γίνει μάρτυρες της περίεργης συμπεριφοράς του κι άλλοι την έχουν πληροφορηθεί.

«Μισούσε τα αγόρια, με τα κορίτσια ήταν διαφορετικός»

Για τη διαφορετική αντιμετώπιση που έχει απέναντι στα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια κάνει λόγο στο newsit.gr ένας πρώην μαθητής του 52χρονου εκπαιδευτικού που συνελήφθη.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι ο εκπαιδευτικός είχε ιδιαίτερη προτίμηση στις όμορφες μαθήτριες, τις οποίες… πριμοδοτούσε με μεγαλύτερους βαθμούς.

«Εγώ τον είχα καθηγητή και μας έκανε γεωγραφία. Μας είχε ζητήσει να τον φωνάζουμε Jimmy ή Μήτσο γιατί ήθελε ένα πιο νεανικό όνομα, για να είναι πιο κοντά στα παιδιά. Στο μάθημά του μέσα υπήρχε τυραννικό καθεστώς για τα αγόρια. Μας μισούσε ενώ δεν επιτρέπονταν σε εμάς να κάνουμε λάθη και μας φώναζε. Το έπαιζε σκληρός εκπαιδευτικός και αυθεντία, όπως τότε στα παλιά τα χρόνια γιατί θεωρούσε πως μόνο έτσι μαθαίνουν τα αγόρια.

Με τα κορίτσια ήταν διαφορετικός. Τους έλεγε ότι δεν πειράζει να κάνουν λάθη και γινόταν φίλος μαζί τους. Έτρεμα όταν ήταν να βγουν οι βαθμοί από τα διαγωνίσματα και τα τεστ, γιατί ήμουν σίγουρος ότι είχα πατώσει. Μόνο τα κορίτσια έπαιρναν μεγάλους βαθμούς.

Στην τάξη μιλούσε μόνο με τις κοπέλες και έβλεπα πως είχε ιδιαίτερες συμπεριφορές προς τα κορίτσια» λέει στο newsit.gr ο πρώην μαθητής του και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Θυμάμαι ότι ζητούσε από τα παιδιά να τον ακολουθούν στο Facebook, ενώ όλοι οι άλλοι καθηγητές που είχαμε μας έλεγαν πως δεν πρέπει να τους ακολουθούμε μέχρι να τελειώσουν το σχολείο. Αυτό ήταν το φυσιολογικό να πει ένας καθηγητής στο μαθητή του, ενώ αυτός τα ωθούσε τα παιδιά στο αντίθετο.

Είχαμε μια συμμαθήτρια κούκλα, πολύ όμορφη, όλοι την κοιτούσαμε και αυτός πάντα την πλησίαζε και την κρατούσε μέσα στην τάξη ακόμα κι όταν είχε χτυπήσει κουδούνι. Μάλιστα στις εξετάσεις την κράτησε τελευταία για μια ολόκληρη ώρα μέσα στην αίθουσα.

Όταν βγήκε, η κοπέλα μας είχε πει ότι τα πήγε χάλια και όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, τα είχε πάει πάρα πολύ καλά. Κάποιος μάλλον είχε βάλει το χεράκι του. Πολύ όμορφη κοπέλα αλλά δεν ήταν χαρισματική ακαδημαϊκά, πως τα πήγε τόσο καλά δεν ξέρω».

«Τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι»

Άτομο από το σχολικό περιβάλλον του γυμνασίου του Αλίμου μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκει στη συγκεκριμένη περιοχή των νοτίων προαστίων, έχει δώσει πολλές φόρες αφορμές με τη συμπεριφορά του για αρνητικά σχόλια. «Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για αυτόν τον άνθρωπο.

Τα περισσότερα παιδιά τον έχουν πάρει χαμπάρι ότι χαριεντίζεται και ότι είναι λίγο περίεργος με τα κοριτσάκια. Αυτό συμβαίνει πάρα πολλά χρόνια κι έχει ακουστεί από τα κορίτσια ότι τα κοιτάει ερωτικά, ιδίως όταν φοράνε φούστα. Δεν είχαμε ξαναμάθει όμως πως ακούμπησε παιδί. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που του αρέσουν να του κάνουν κολακείες τα παιδιά. Τα παιδιά τον έχουν καταλάβει και τον έχουν πάρει στο ψιλό. Το επίθετο του δεν είναι κάτι που το κρύβουμε στον Άλιμο, όταν λέει κάποιος να πάει το παιδί του σε αυτό το σχολείο, όλοι λένε να προσέξουν αυτόν τον καθηγητή».

«Φερόταν άσχημα στα παιδιά κ αυτά έκαναν εμετούς»

Την ίδια ώρα, άλλος μάρτυρας δήλωσε στο newsit.gr: «Φερόταν άσχημα στα παιδιά κι έκαναν εμετούς. Τα ξέρουν όλοι εδώ 10 χρόνια. Υπάρχουν και χαρτιά από ψυχολόγους που πήγαιναν τα παιδιά. Αν ρωτήσετε τον διευθυντή, θα σας πει για τις μηνύσεις που έχει κάνει σε γονείς. Πριν από επτά χρόνια είχαμε πάει στη δευτεροβάθμια για το θέμα του».

Ως ιδιαίτερα «διαχυτικό» με τα κορίτσια του σχολείου, στα οποία συχνά έστελνε προσωπικά μηνύματα, περιγράφουν τον 52χρονο καθηγητή, που συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε βάρος μιας 14χρονης πρώην μαθήτριας του Γυμνασίου του Αλίμου.

Όπως λέει στο protothema.gr μια πρώην μαθήτρια του συλληφθέντα εκπαιδευτικού, ο 52χρονος είχε ιδιαίτερη «συμπάθεια» στα κορίτσια με τα οποία περνούσε αρκετή ώρα στα διαλείμματα, αλλά δεν δίσταζε να τα ενοχλεί με μηνύματα και μετά το σχολείο.

«Γενικά ήταν πολύ διαχυτικός με τα κορίτσια. Ήταν παραπάνω διαχυτικός από το κανονικό για έναν καθηγητή. Και μηνύματα έστελνε σε όλα τα κορίτσια γενικά και εμένα μου έστελνε συνέχεια. Και στα γενέθλιά μου αλλά και σε άσχετες φάσεις», εξηγεί η 26χρονη – πλέον – κοπέλα.

Κατά πληροφορίες, ο 52χρονος ήταν στα δικαστήρια με γονείς μαθητών του σχολείου γιατί τον είχαν καταγγείλει για τη συμπεριφορά του στα παιδιά και αυτός τους είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα, πριν από 7-8 χρόνια, το θέμα είχε φτάσει μέχρι και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.

«Παραήταν φιλικός με τις μαθήτριες. Ήταν σχεδόν προκλητικός και σε καμία περίπτωση δεν ήταν νορμάλ η όλη του συμπεριφορά για καθηγητής. Είχαν γίνει ξανά καταγγελίες για να φύγει από το σχολείο γιατί και τότε είχε ενοχλήσει κάποια κορίτσια. Είχαν παράπονα οι γονείς από τη συμπεριφορά του», ανέφερε μια άλλη κοπέλα από την ίδια παρέα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή