Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιούπολη: Ο προπονητής βίαζε μέχρι και τη σύλληψή του – «Ηξερε να κρύβεται στα φανερά»

Μοιραστείτε το

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον προπονητή Τάεκβοντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών του. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 44χρονου, θεωρείται θέμα χρόνου, ώστε να αποκαλυφθεί εάν κακοποίησε κι άλλα κορίτσια.

 

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, οι κοπέλες που κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, ο προπονητής συνέχιζε τις ειδεχθείς πράξεις του ακόμη και σήμερα, με θύμα ένα 15χρονο παιδί. Πληροφορία που έτρεξε τις διαδικασίες για τη σύλληψή του.

«Από την πρώην γυναίκα του το έμαθα εγώ ότι πήγε μέσα στο σπίτι, τα έσπασε όλα και έφερε μαζί του και μία κυνηγετική καραμπίνα. Είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα, να μην πλησιάζει στα 300 μέτρα τη σύζυγό του. Μετέπειτα κάποιος έπρεπε να επέμβει, κάποιος να κοιτάξει. Δεν έπρεπε να συνεχίζει να προπονεί αθλητές ή να βρίσκεται σε οποιονδήποτε χώρο δικό μας. Είναι ντροπή», δήλωσε ο κ. Χιωτάκης.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο 44χρονος πολύ συχνά ανέβαζε στη μηχανή του ανήλικες αθλήτριες και κυκλοφορούσε ανοιχτά μαζί τους. Είχε κερδίσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη όλων που δεν χρειαζόταν να απομονώνεται με τα κορίτσια, αλλά γύρναγε στην Ηλιούπολη, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Παράλληλα, δήλωσε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια γνώριζε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πτυχίο προπονητή, αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν απέκτησε στην πορεία άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ή όχι.

Ο κ. Χιωτάκης έβλεπε συχνά τον 44χρονο να πηγαίνει είτε με το αυτοκίνητο του είτε με τη μηχανή του, να παίρνει κορίτσι από τη σχολή, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα. «Πιστεύω ότι εάν πάει πιο πίσω το θέμα θα είναι και άλλα παιδιά. Εγώ γνωρίζω και τις περισσότερες αθλήτριες και μαθήτριες της σχολής», τόνισε.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωσή του, ότι όταν θέλησε να ρωτήσει μια μητέρα θύματος ποια είναι η σχέση της κόρης της με τον 44χρονο, εκείνη του επιτέθηκε. «Δήλωναν ότι τον ήξεραν και ότι δεν είναι πράγματα αυτά. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, έμπαινε στο σπίτι τους. Σαν άνθρωπος δεν μας είχε δείξει κάποιες ενδείξεις τέτοιας συμπεριφοράς, δηλαδή δεν μετακινούνταν κρυφά με τα κορίτσια. Γύρναγε στην Ηλιούπολη», σημείωσε. Μάλιστα, του είχε κάνει και συστάσεις αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπάρχει κάτι κακό στη σχέση του με τα κορίτσια. Έδινε δε την εντύπωση ενός καλού οικογενειάρχη, καθώς είναι και πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού.

Όσον αφορά στο πατάρι που είχε διαμορφώσει εντός της σχολής, ο κ. Χιωτάκης τόνισε: «Είχε διαμορφώσει έναν μικρό χώρο γύρω στα 15 τετραγωνικά και κάποια στιγμή που είχα επισκεφτεί τη σχολή τον ρώτησα εάν μένει κάποιος στη σχολή. Μου λέει “όχι, δάσκαλε, δεν μένει κάποιος στη σχολή. Δυστυχώς μένω εδώ γιατί δεν έχω δυνατότητα να νοικιάσω κάποιο δικό μου σπίτι για οικονομικούς λόγους”».

«Ήταν χαρισματικός στο να κρύβεται φανερά»

Ο κ. Χιωτάκης, μιλώντας παράλληλα στο Mega, δήλωσε ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό ανήλικων αθλητριών του «ήταν χαρισματικός στο να κρύβεται φανερά». Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ δεν έπεσα από τα σύννεφα, κάτι είχα αντιληφθεί, γιατί η προηγούμενη σχολή ήταν απέναντι από κατάστημα που διατηρώ, στα 20 μ., είχαμε οπτική επαφή. Από εκεί έβλεπα να μεταφέρει συνεχώς κορίτσια και με τη μηχανή του και με το αυτοκίνητό του. Τώρα που έχω ηρεμήσει και τα έχω βάλει σε μία σειρά στο μυαλό μου, αντιλήφθηκα ότι ήταν χαρισματικός στο να κρύβεται φανερά. Δεν κινείτο σε ύποπτους χώρους, αλλά μέσα στην Ηλιούπολη. Συνεχώς είχε μαζί του μία αθλήτρια ή μαθήτρια».

Ακόμα, ο κ. Χιωτάκης ανέφερε: «Δεν έφευγε κρυφά από τη σχολή με αθλήτριες. Ήταν οι γονείς που περίμεναν το επόμενο γκρουπ, ή όταν σχόλαγε η σχολή, και έφευγε ενώπιον των γονιών, ήταν μπροστά. Σαν προπονητής, οι προπονητές δεν παίρνουμε τους αθλητές να τους κάνουμε βόλτα, απαγορεύεται να ανέβει σε μηχανή αθλητής ή αθλήτρια, αλλά πώς να κάνω καταγγελία; Δεν τον είδα κάπου, κρυφά, σε κάποια πράξη».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.