Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ
Array

Hurriyet για Τσίπρα: Σεισμός παραίτησης στη γειτονιά

Μοιραστείτε το

Στην παραίτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται το σύνολο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, κάνοντας εκτενείς αναφορές στην πολιτική του πορεία και την άνοδο στην εξουσία.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο στίχο του Ναζίμ Χικμέτ που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει».

ANADOLU: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ANADOLU, ο Τσίπρας ανέφερε ότι «ανέλαβα την ηγεσία ενός μικρού αριστερού κόμματος όταν ήμουν μόλις 34 ετών, αυτό το ταξίδι που κάναμε μαζί ήταν συχνά επικίνδυνο, γεμάτο παγίδες, αλλά συναρπαστικό».

Ο Τσίπρας αποχαιρέτησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τα λόγια του Ναζίμ Χικμέτ

Μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας παραίτησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το ANADOLU καταλήγει γράφοντας ότι «επικαλούμενος τον Ναζίμ Χικμέτ, ο Τσίπρας είπε: «Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχει ταξιδέψει ακόμα», ενώ προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έγινε αξιωματική αντιπολίτευση με 31,53% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2019, παρουσίασε ραγδαία πτώση του ποσοστού του, αν και διατήρησε τη θέση του στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το 20,07% των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2023 είχε πέσει κάτω από το 18% με τα αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου».

TRT HABER: Ο Τσίπρας αποχαιρετά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ
Ο αριστερός ηγέτης της Ελλάδας Τσίπρας δηλώνει ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ γράφει το TRT HABER μεταφέροντας μεγάλο μέρος της ομιλίας του.

DUVAR: Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχασε τις εκλογές στην Ελλάδα, παραιτήθηκε
Η ιστοσελίδα Gazete Duvar στο άρθρο της για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει «ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχασε τις εκλογές στην Ελλάδα, παραιτήθηκε

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος. Το αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή αυτού του κύκλου», είπε.»

HURRIYET: Σεισμός παραίτησης στη γειτονιά

Έκτακτη είδηση… Ο Τσίπρας παραιτείται από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ γράφει η εφημερίδα Hurriyet. Συνεχίζοντας η τουρκική εφημερίδα γράφει «ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματός του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του στις εκλογές την Κυριακή. Ο Τσίπρας αποχαιρέτησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τα λόγια του Ναζίμ Χικμέτ.

HALK TV: Ο Τσίπρας, ο οποίος έχασε τις εκλογές, παραιτήθηκε με τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ

«Στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε την Πέμπτη ότι παραιτείται από πρόεδρος του κόμματός του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του στις εκλογές της Κυριακής» γράφει στην ιστοσελίδα της το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι HALK TV.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.