Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιώργος Τράγκας: Αποδεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός της Μαρίας Καρρά

Μοιραστείτε το

Αποδεσμεύτηκαν μερικώς τρία ακίνητα και ένας τραπεζικός λογαριασμός της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, με απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Από τον περασμένο Ιούνιο η κινητή και η ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει δεσμευτεί, προκειμένου οι αρχές να ελέγξουν την προέλευσή της. Η δέσμευση περιλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της χήρας του εκδότη, Μαρίας Καρρά, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να ξεπαγώσει ο τραπεζικός της λογαριασμός, όπου καταβάλλεται η σύνταξη χηρείας, που είναι -όπως υποστηρίζει η ίδια- το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών προσφάτως με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση έκρινε ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να αποδεσμευτεί. «Θα πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της Μαρίας Καρρά και να εξαιρεθεί οποιοδήποτε ποσό αντιστοιχεί σε σύνταξη χηρείας, τόσο αυτό που έχει ήδη πιστωθεί στο λογαριασμό και αφορά συντάξεις προηγούμενων μηνών και δεν έχει αναληφθεί λόγω της δέσμευσης όσο και τα ποσά που θα καταβληθούν από εδώ και στο εξής» αναφέρει η εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως», ώστε η Μαρία Καρρά να μπορεί επιπλέον να ενοικιάσει τρία ακίνητα δικής της ιδιοκτησίας, παρότι είναι δεσμευμένα.

Πρόκειται για:

  • Μία μεζονέτα 249 τ.μ. με κήπο στην Κηφισιά
  • Μία μεζονέτα 254 τ.μ. με κήπο στο ίδιο οικόπεδο με την προηγούμενη
  • Ένα διαμέρισμα 121 τ.μ. στη Μύκονο στην περιοχή Άγιος Λάζαρος

Όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση το αίτημα είναι άνευ αντικειμένου, καθώς η απαγόρευση εκποίησης δεν εμποδίζει την εκμίσθωση των ακινήτων. Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, κ. Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε πως «η κ. Καρρά δεν έχει κλητευθεί, όπως αναφέρεται εδώ και καιρό. Όταν υπάρξει κλήτευση από εισαγγελικό λειτουργό θα βρεθούμε εκεί».

Αναφορικά με την αποδέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά, ο κ. Μαντάς ανέφερε πως «δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.