Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιάννης Μιχαηλίδης: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας

Μοιραστείτε το

Με ανακοίνωση της η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη» έκανε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο 34χρονος που βρισκεται σε απεργεία πείνας 65 ημέρες και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας σε ειδικό κελί, μέχρι την Πέμπτη δε θα μπορεί να πιει καθόλου νερό, εξαιτίας των συνεχών παλινδρομήσεων, κινείται ελάχιστα και πονάει πολύ στη σπλήνα το αριστερό νεφρό και το στήθος, ενώ αναγκάζεται να κοιμάται καθιστός.

Μάλιστα νε βάση την ανακοίνωση ο Γιάννης Μηχαηλίδης «εκτιμά ότι μέχρι την Πέμπτη δε θα μπορεί να πιει καθόλου νερό, καθώς είναι τόσο ταλαιπωρημένο το σώμα του που παθαίνει συνεχείς παλλινδρομήσεις, που καθιστούν την κατάποση νερού αδύνατη. Πλέον έχει χάσει 20.6 κιλά, δηλαδή περισσότερο από 28 % του αρχικού σωματικού του βάρους. Σε γενικές γραμμές δηλώνει πως δεν έχει καθόλου δυνάμεις, κινείται ελάχιστα και πονάει πολύ στη σπλήνα το αριστερό νεφρό και το στήθος. Επίσης, αναγκάζεται να κοιμάται καθιστός εξαιτίας των διαρκών στομαχικών διαταραχών. Το σάκχαρό του έχει πέσει στο 71 και η πίεση του είναι 8 και 6. Ζαλίζεται πάρα πολύ και δε μπορεί να συγκεντρωθεί».

Παράλληλα, σε ότι αφορά την δέσμευση εκ μέρους του συμβουλίου να βγει η απόφαση για την αποφυλάκιση του έγκαιρα αναφέρουν ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι τα χρονικά περιθώρια σεβασμού του απεργού πείνας έχουν παρέλθει. Έχουν παρέλεθει μάλιστα από όταν το συμβούλιο της Άμφισσας καθυστέρησε ένα μήνα να εκδόσει την απόφαση του. Κάθε επιπλέον ολιγωρία εκ μέρους του συμβουλίου της Λαμίας συνιστά επιπλέον βασανισμό και απόπειρα εξόντωσης του συντόφου μας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας:

«Οι απορριπτικές αποφάσεις και προτάσεις ως τώρα, καθώς και το ότι το συμβούλιο ορίστηκε σε ημερομηνία που ο σύντροφος βρισκόταν στις 64 μέρες απεργίας πείνας, δείχνει εξόφθαλμα πως το κράτος και η αστική δικαιοσύνη έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εξοντώνουν, βασανίζουν και εξωθούν στον θάνατο έναν αναρχικό αγωνιστή, ενώ αποφυλακίζουν καθάρματα δολοφόνους και βιαστές όπως τον Κορκονέα, τον Φιλιππίδη, τον Χορταριά, τους Λεβέντηδες και τον Λιγνάδη. Η δικαιοσύνη είναι ταξική, και είναι δική μας ευθύνη να φέρουμε τη δικαιοσύνη στους δρόμους, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και παλεύοντας έμπρακτα για τον τερματισμό της εξόντωσης του Γιάννη Μιχαηλίδη. Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποφυλάκιση του συντρόφου μας».

Την ίδια στιγμή, η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη» καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη 26/07 στις 19:00 και σε συνέλευση αλληλεγγύης την Τρίτη 26/7, 20:30, στο Θεατράκι Στρέφη με σκοπό να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε τα καλέσματα αλληλεγγύης των ερχόμενων ημερών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.