Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Για έβδομη μέρα ψάχνουν τον μικρό Rodri που χάθηκε στην πτήση από Χανιά για Μόναχο – Να ανοίξουν οι κάμερες, ζητούν οι ιδιοκτήτες

Η εξαφάνιση έγινε αντιληπτή όταν η πτήση έφτασε στην Αθήνα

Μοιραστείτε το

Αγνοείται για έβδομη μέρα το μικρό γατάκι με το όνομα Rodri που χάθηκε σε πτήση από τα Χανιά προς το Μόναχο με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Την ίδια στιγμή, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Οι ιδιοκτήτες του γατιού είχαν καταγγείλει την εξαφάνισή του και όπως όλα δείχνουν πιθανόν συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Συγκεκριμένα η εξαφάνιση έγινε αντιληπτή όταν η πτήση έφτασε στην Αθήνα. Την επόμενη μέρα ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του κατοικιδίου, η οποία πέταξε από τη Γερμανία στα Χανιά για να το αναζητήσει, κατέφυγε στο ΑΤ Αερολιμένα Χανίων και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο Martin Tomas, σύζυγος της ιδιοκτήτριας του γατιού, Rosemary Do Nascimento, η γυναίκα του είχε μαζί της τρεις γάτες μέσα σε τρία διαφορετικά κλουβιά που τα παρέδωσε στους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας ώστε να τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο του αεροπλάνου. Στο αεροδρόμιο Αθηνών όμως, κατά την άφιξη της πτήσης, το προσωπικό της εταιρείας διαπίστωσε ότι ένα από τα τρία κλουβιά είχε υποστεί ζημιά και η γάτα που ήταν μέσα σε αυτό έλειπε.

«Η σύζυγός μου ενημερώθηκε από την εταιρεία για το περιστατικό και τους ζήτησε να κοιτάξει η ίδια μέσα στο αεροπλάνο για τη χαμένη γάτα αλλά της είπαν ότι είχαν ήδη ψάξει και δεν είχαν βρει κάτι» αναφέρει ο Martin Tomas.

«Έπειτα της είπαν ότι το πιθανότερο είναι η γάτα να βρίσκεται στο αεροδρόμιο των Χανίων καθώς αυτοί παρέλαβαν το κλουβί με ζημιά και χωρίς τη γάτα μέσα. Μετά απ’ αυτό επειδή ο τελικός προορισμός της ήταν το Μόναχο, αναχώρησε» πρόσθεσε ο σύζυγος της γυναίκας.

Ο Martin Tomas πέταξε, στη συνέχεια, από τη Γερμανία στα Χανιά όπου ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους της εταιρείας handling και τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν ότι έψαχναν ήδη τη γάτα. Σε αίτημά του να συμμετάσχει στην αναζήτηση, του είπαν ότι κάτι τέτοιο, βάσει κανονισμού, δεν επιτρεπόταν. Αφού έδωσε την περιγραφή του γατιού (ενός έτους, γκρι-άσπρου χρώματος με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι του λείπει το δεξί μάτι), πρόσθεσε ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για την απώλεια της γάτας.

Οι κάμερες

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της εταιρείας handling στα Χανιά, A.M., σε ερώτηση των αστυνομικών για το τι ενέργειες έγιναν, απάντησε πως από την πλευρά τους και από τη στιγμή που ενημερώθηκαν από την Αθήνα για την απώλεια, επικοινώνησαν με όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα του χειρισμού των κλουβιών και η σωστή ολοκλήρωση της φόρτωσης στο αεροσκάφος.

Η εταιρεία handling έχει, πάντως, ζητήσει από την Fraport πρόσβαση στο υλικό των καμερών, «χωρίς όμως να λάβει ακόμη απάντηση», αναφέρεται στην κατάθεση της αναπληρώτριας διευθύντριας. Η ίδια έδωσε όλα τα ονόματα των υπαλλήλων της εταιρείας που δούλευαν πρωινή βάρδια την περασμένη Παρασκευή.

Η δικηγόρος των ιδιοκτητών της αγνοούμενης γάτας, Ανθούλα Ανάσογλου, επισημάνει την ανάγκη παράδοσης υλικού από τις κάμερες το συντομότερο δυνατό, αφενός για τον εντοπισμό του ζώου, του οποίου κινδυνεύει η ζωή, αφετέρου για να αποδοθούν ευθύνες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.