Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φωτιά στο Δίστομο: Βρίσκεται υπό έλεγχο – Δύο μέτωπα απείλησαν το χωριό

Μοιραστείτε το

Στον έλεγχο της φωτιάς στο Δίστομο επικεντρώνονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη «μάχη» ελέγχου της φωτιάς και κατ’ επέκταση την κατάσβεσή της, στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συμμετέχουν μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, αλλά εθελοντών.

Η πυρκαγιά, βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, απέκτησε δύο μεγάλα μέτωπα που κινούνταν απειλητικά ακόμη και προς το χωριό Δίστομο. Το απόγευμα της Παρασκευής (29/7) οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις μαζί με τα εναέρια μέσα μπόρεσαν να κυκλώσουν τα δύο μέτωπα και να αρχίσουν να περιορίζουν την καταστροφική τους δράση.

Φωτιά στο Δίστομο: Η πυκνή βλάστηση και οι δυνατοί άνεμοι καθιστούν δύσκολο τον έλεγχο

«Από την έναρξή της είχαμε ισχυρούς ανέμους και η φωτιά γρήγορα δημιούργησε πολλά μέτωπα», σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, πού από το μεσημέρι μέχρι τώρα συγκάλεσε δύο συντονιστικά όργανα για να τεθούν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαθωμά, πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται «σε δύο μέτωπα, τα οποία ελέγχουμε και έχουμε κυκλώσει περιφερειακά. Ωστόσο, όμως, η πυκνή βλάστηση και οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να ελέγξουμε πλήρως τη φωτιά».

Όπως υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης, «δεν κινδυνεύουν οικισμοί και άνθρωποι και μπορέσαμε να ελέγξουμε την πορεία της φωτιάς, χωρίς να εκκενώσουμε περιοχές». Επί του θέματος συμπλήρωσε: «Έχουμε το βλέμμα μας στις αναζωπυρώσεις και βεβαίως πιστεύουμε ότι μέχρι το τελευταίο φως της μέρας θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ελπίζοντας να ελέγξουμε μέχρι τότε πλήρως τη φωτιά».

Στο Δίστομο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 23 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα και εθελοντές ενώ έχουν διατεθεί μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Τέλος, με εντολή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αρμόδια ανακριτικά όργανα διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.