Φλώρινα: «Μύριζε από την Παρασκευή» λέει κάτοικος για το ξενοδοχείο με τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα

Σοβαρή περιπέτεια έζησαν 14 επισκέπτες σε ξενοδοχείο του Αμυνταίου Φλώρινας, καθώς δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα. Ένας 48χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ξενοδοχείο του δήμου Αμυνταίου, όταν ένας από τους ενοίκους, αφού ξύπνησε, ένιωσε έντονη δυσφορία και κατέρρευσε. Τότε, οι υπόλοιποι επισκέπτες αντέδρασαν και συνειδητοποίησαν την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Ένας από τους επισκέπτες περιέγραψε την τρομακτική εμπειρία: «Ξυπνήσαμε ξαφνικά, χωρίς να καταλάβουμε αμέσως τι συμβαίνει. Η σύζυγός μου λιποθύμησε και προσπάθησα να τη συνεφέρω, αλλά λιποθύμησα και εγώ στη συνέχεια».
Μέσα στον πανικό, όσοι από τους ενοίκους είχαν ακόμα τις αισθήσεις τους ειδοποίησαν ο ένας τον άλλο για τον κίνδυνο, ενώ βγήκαν βιαστικά στον καθαρό αέρα. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν άμεσα στο σημείο και μετέφεραν τους ενοίκους στο νοσοκομείο. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου του ξενοδοχείου.
Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε: «14 άτομα μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία. Εννέα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας, και σήμερα ενημερωθήκαμε ότι πήραν εξιτήριο, ενώ άλλα τέσσερα παραμένουν υπό παρακολούθηση, σε καλή κατάσταση».
Ένας 48χρονος παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιό του μαζί με τη σύζυγό του. Οι πυροσβέστες, προσπαθώντας να τους βοηθήσουν, αναγκάστηκαν να σπάσουν την μπαλκονόπορτα και το παντζούρι για να απεγκλωβίσουν το ζευγάρι.
Όλοι οι επισκέπτες εμφάνισαν συμπτώματα, όπως ναυτία και τάση για εμετό, ενώ μερικοί από αυτούς είχαν απώλεια συνείδησης. Το ιατρικό προσωπικό τούς προσέφερε άμεση φροντίδα με χορήγηση οξυγόνου και προληπτικές εξετάσεις, ενώ λίγο πριν από τη μία το βράδυ, οι περισσότεροι πήραν εξιτήριο.
«Μύριζε από την Παρασκευή»
Κάτοικος της περιοχής που είχε επισκεφθεί το ξενοδοχείο την Παρασκευή είχε δηλώσει στους υπαλλήλους του συγκροτήματος πως υπήρχε έντονη μυρωδιά αερίου: «Την Παρασκευή που ήρθα να πιω καφέ το απόγευμα το μαγαζί μύριζε αέριο. Τους το είπα και μου είπαν ότι είναι από το αέριο…»
Σχετικά Άρθρα
25/06/2025 - 23:15
25/06/2025 - 21:30
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή