Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εξιτήριο για την 16χρονη – «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από την ΟΠΚΕ» είπε η γιατρός της

Μοιραστείτε το

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η 16χρονη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο. Γιατρός που την «κούραρε» στο νοσοκομείο, έκανε μία δήλωση «βόμβα», υποστηρίζοντας πως «η ίδια προσωπικά μου ανέφερε ότι έχει ξυλοκοπηθεί από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, αυτή είναι η αλήθεια».

«Εμείς εφημερεύαμε στο παθολογικό και το κορίτσι πήγε στο χειρουργικό. Επειδή ήταν σοβαρή η κατάστασή της σπεύσαμε όλοι και γιατί υπήρχε μία πολύ δυσάρεστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με όλες αυτές τις δυνάμεις ασφαλείας που ήταν γύρω από το νοσοκομείο», είπε η παθολόγος Ελένη Μπαγιά στο MEGA.

«Γύρω στις 9 ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, δεν επικοινωνούσε. Αυτό που εμείς μετράμε για το επίπεδο συνείδησης ήταν χαμηλό, στα όρια της διασωλήνωσης. Έφερε χτυπήματα στο θώρακα, τα χέρια της. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, είχε κλειστά τα μάτια της. Υπήρξε αναστάτωση και λόγω του νεαρού της ηλικίας της αλλά και γιατί όλα οδηγούσαν πως ήταν θύμα ξυλοδαρμού», ανέφερε η κ. Μπαγιά.

«Είπαμε για γκλοπιές»

«Όσοι είδαμε τα χτυπήματα και λαμβάνοντας υπόψη τη βαριά εγκεφαλική κάκωση, δηλαδή το κάταγμα στο ινιακό οστό, το επισκληρίδιο αιμάτωμα, τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε πως πρόκειται για ξυλοδαρμό, για γκλοπιές είπαμε συγκεκριμένα και το είπαμε πάρα πολλοί συνάδελφοι», είπε η Ελένη Μπαγιά.

Η 16χρονη είχε χτυπήματα στον θώρακα, τα χέρια και «στο κεφάλι ήταν το μείζον χτύπημα». Επίσης είχε «κακό επίπεδο συνείδησης. Κάναμε δύο αξονικές και φάνηκε πως έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Έχει κάταγμα στο ινιακό οστό, δηλαδή στο κεφάλι, το κρανίο που είναι ένα οστό που δεν σπάει έτσι εύκολα. Και ενδοκράνια αιμορραγία».

«Συνάδελφοι είπανε πως ήρθε η Ασφάλεια και πήρανε το κινητό της 16χρονης από τη μητέρα. Και πήγα εγώ η ίδια και τους ρώτησα “γιατί πήρατε το κινητό αφού εμείς τα δίνουμε στους συγγενείς” και μου απάντησαν ότι γίνεται έρευνα αυτεπάγγελτα. Εγώ δεν γνωρίζω τα νομικά, αν μπορεί να γίνει. Αλλά βρεθήκαμε σε μία κατάσταση να βλέπουμε την κοπέλα που ήταν προφανώς θύμα ξυλοδαρμού, της συμπεριφέρονταν λες και ήταν ο θύτης και όχι το θύμα, αυτό μας εξόργισε!», ανέφερε η παθολόγος και είπε πως είναι διατεθειμένη να καταθέσει.

«Ξυλοδαρμός το επικρατέστερο σενάριο»

«Ο ξυλοδαρμός είναι το επικρατέστερο σενάριο. H ιατροδικαστική που διενεργήθηκε την επόμενη ημέρα μιλά για τραύματα τα οποία προήλθαν από σύλληψη, αμβλέα αντικείμενα, δηλαδή ξυλοδαρμό με αντικείμενα. Και για την κρανιοεγκεφαλική, η ιατροδικαστική αναφέρει όπως είδα στον Τύπο, ότι μπορεί να προήλθε από πτώση αλλά από πολύ βίαιη πτώση ή χτύπημα με μεγάλη δύναμη. Εμείς αυτό που είδαμε ήταν ένα κορίτσι 16 ετών που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία και κατά τη γνώμη μου καλά έκανε και ήρθε βαριά χτυπημένο. Δεν είχε οπλισμό, το είπαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν υπήρχε και κανένας μάρτυρας για το τι ακριβώς έγινε», κατέληξε η Ελένη Μπαγιά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.