Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εξάρχεια: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κοπή των δέντρων

Η κοπή των δέντρων μέσα στην πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας προκαλώντας την οργή των κατοίκων

Μοιραστείτε το

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, μετά την κοπή δέντρων για την κατασκευή του σταθμού του μετρό.

Η προσυγκέντρωση γίνεται στα σκαλάκια της Καλλιδρομίου, που έχει κλείσει λόγω του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη γειτονιά.

Η κοπή των δέντρων μέσα στην πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί  προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, μέχρι την 1/1/24- Νάσος Ηλιόπουλος, πήγε στην πλατεία Εξαρχείων και ζήτησε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να μιλήσει με τον εργολάβο και να του επιδειχθεί η άδεια για την κοπή των δέντρων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν του επέτρεψαν να μιλήσει με τον εργολάβο και ο Νάσος Ηλιόπουλος όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσαν ότι θα καταθέσουν μηνύσεις.

Επίσης οι κάτοικοι, από το πρωί ζητούσαν από τον εργολάβο να τους επιδείξει τη σχετική άδεια για τις εργασίες κοπής των δέντρων χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Όπως λένε, δεν γίνεται να εκτελούνται εργασίες χωρίς να υπάρχουν στον χώρο οι σχετικές άδειες που δηλώνουν τη νομιμότητα των εργασιών.

Μάλιστα, ενώ τα συνεργεία έκοβαν ανενόχλητα δέντρα, η απάντηση των ΜΑΤ στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους των Εξαρχείων, ήταν τα χημικά και τα σπρωξίματα.

Προσωρινό «φρένο» στην κοπή δέντρων ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Προσωρινή διακοπή του έργου του μετρό στα Εξάρχεια μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες γίνονται οι εργασίες κοπής δέντρων συνιστά η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ωστόσο δεν πρόκειται για δεσμευτική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση με βάση την οποία πραγματοποιεί τις εργασίες το συνεργείο στην πλατεία Εξαρχείων αφορά σύμβαση που υπεγράφη με την Περιφέρεια Αττικής και σχετίζεται με την αποψίλωση πρασίνου στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.