Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έβρος: Συνεργάζονταν με Τούρκους δουλέμπορους οι 5 συλληφθέντες συνοριοφύλακες – Νέα στοιχεία

Τουλάχιστον 12 φορές οι συλληφθέντες διευκόλυναν Τούρκους δουλέμπορους στον Έβρο.

Μοιραστείτε το

Τουλάχιστον σε 12 περιπτώσεις οι πέντε αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, πρώην συνοριοφύλακες, φέρονται να διευκόλυναν Τούρκους δουλέμπορους, να περάσουν μετανάστες στη χώρα μας, μέσω του Έβρου. Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, ο ένας εκ των οποίων, 54ετών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο και να είναι αυτός που ενέταξε στο κύκλωμα και τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Παράλληλα ήταν αυτός που μιλούσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τους τέσσερις δουλέμπορους στην Τουρκία, κανονίζοντας τις λεπτομέρειες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι περνούσαν τους παράτυπους μετανάστες από σημεία που είχαν βάρδια και υπό την εποπτεία τους. Αυτό που εκτιμάται από τις Αρχές είναι ότι κάποιος από τους διακινητές ή κάποιος από τους παράτυπους μετανάστες τον πλησίασε κι έτσι ξεκίνησε η δράση του.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στην Ελλάδα, είναι άγνωστος, καθώς τα κυκλώματα τους περνούν σε ομάδες άλλοτε των 10 άλλοτε των 15 και άλλοτε των 20 ατόμων. Στους «αδιάφθορους» έφτασαν πληροφορίες για την δράση των πέντε αστυνομικών, από άλλους συναδέλφους τους καθώς είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτοί.

Φέρονται να παρότρυναν άλλους συναδέλφους τους, να γυρνάνε τις θερμικές κάμερες σε άλλα σημεία από αυτά που βρίσκονταν εκείνοι, λέγοντας τους ότι από εκεί ενδεχομένως να προσπαθούσαν να περάσουν παράτυποι μετανάστες .

Τον περασμένο Ιανουάριο τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν στις επισυνδέσεις των κινητών τους τηλεφώνων και όπως μαθαίνουμε οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες σε δεκάδες σελίδες.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες κανόνιζαν μεταξύ άλλων να είναι σε ίδιες βάρδιες.

Οι κατηγορίες που φέρονται να αντιμετωπίζουν είναι για δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Κατά την σημερινή επιχείρηση, έγιναν έρευνες και στα σπίτια τους εκεί όπου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων:

  • 26.550 ευρώ
  • 59 κινητά
  • 2.120 δολάρια Αμερικής
  • 850 λίρες Τουρκίας
  • Πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.