Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
19
17
20
Array

Επιστράτευση στην Ρωσία: Άνδρες αποχαιρετούν κλαίγοντας τις οικογένειές τους

Μοιραστείτε το

Συναιθηματικά φορτισμένο είναι το κλίμα σε πολλές οικογένειες στην Ρωσία, καθώς άνδρες αποχαιρετούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα γνωρίζοντας πως ίσως δεν ζήσουν προκειμένου να ανταμώσουν ξανα.

Πλάνα που κυκλοφορούν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ομάδες τρομοκρατημένων ανδρών να αγκαλιάζουν τις συντρόφους και τα παιδιά τους που κλαίνε πριν επιβιβαστούν σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν στον πόλεμο.

Ο ανταποκριτής της Guardian, Πιότρ Σάουερ, δημοσίευσε βίντεο από το δίκτυο Taygainfo, που δείχνει οικογένειες να αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους που έλαβαν φύλλα πορείας για τον πόλεμο στην πόλη Γιακούτσκ.

Συλλαμβάνονται στις διαδηλώσεις και λαμβάνουν φύλλα πορείας

Την ίδια ώρα, τα ξένα μέσα αναφέρουν πως η Ρωσία αναγκάζει όσους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων χθες, να ενταχθούν στην πολεμική προσπάθεια, παραδίδοντάς τους φύλλα πορείας ενώ βρίσκονταν στα αστυνομικά τμήματα. Υπολογίζεται ότι 1.400 άτομα συνελήφθησαν καθώς ξέσπασαν ταραχές σε όλη τη χώρα λόγω της διαταγής επιστράτευσης του Πούτιν.

Η ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης OVD-Info δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερα αστυνομικά τμήματα στη Μόσχα επιστράτευαν τους διαδηλωτές απευθείας στο στρατό, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος Μαρία Κουζνέτσοβα.

Η εκπρόσωπος της ομάδας Μαρία Κουζνέτσοβα δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN ότι σε τουλάχιστον τέσσερα αστυνομικά τμήματα στη Μόσχα κάποιοι από τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ επιστρατεύονται απευθείας στο στρατό της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.