Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές: Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα και ουδετεροποιεί τα φύλα

Η ομόφυλη οικογένεια προξενεί στέρηση γονέα και σύγχυση ρόλων αναφέρει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην επτασέλιδη επιστολή της

Μοιραστείτε το

Επιστολή στους «300» της Βουλής έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Τάσσεται ξεκάθαρα κατά του νομοσχεδίου για τον ισότητα στον γάμο, όπως άλλωστε αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Η επιστολή επτά σελίδων υπογράφεται από τον αρχιγραμματέα Ιωάννη Καραμούζη και κινείται σε 8 διαστάσεις του θέματος στις οποίες η εκκλησία επιχειρεί να απαντήσει. Η επιστολή έρχεται μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπου και τέθηκε το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως αναφέρεται:

«Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

«Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στη ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων.

Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση», σημειώνεται.

Η επιστολή εστάλη στους βουλευτές την ημέρα της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου που θα τεθεί προς συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές την ερχόμενη Δευτέρα. Αναμένεται να πάρει το δρόμο για ψήφιση στην Ολομέλεια το διήμερο, 14-15 Φεβρουαρίου.

Ομόφυλα ζευγάρια: Όλη η επιστολή της εκκλησίας προς τους βουλευτές

Αναλυτικά, η επτασέλιδη επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους βουλευτές για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών:

Την επτασέλιδη επιστολή υπογράφει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Ιωάννης Καραμούζης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.