Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επιμένει ο δικηγόρος του… «Άλλου Ανθρώπου»: «Δεν υπάρχει πόρισμα, μόνο έρευνα»

Μοιραστείτε το

Στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών μπαίνει πλέον ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

«Συντελείται αυτήν την στιγμή στα ΜΜΕ μια ανθρωποφαγία, ένας γκεμπελισμός του ‘πες, πες, πες’ κάτι θα μείνει, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστεύει φήμες και διαδόσεις οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αποδεικνύονται εντελώς εξωπραγματικές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Φήμη είναι ότι υπάρχει πόρισμα διότι δεν υπάρχει. Πόρισμα για να υπάρξει σε οποιοδήποτε επίπεδο, οποιασδήποτε Αρχής, θα πρέπει πρώτα να έχει κληθεί ο ελεγχόμενος να καταθέσει. Χωρίς τον κατηγορούμενο, δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα. Αυτήν την στιγμή υπάρχει μια έρευνα εν εξελίξει η οποία οδηγεί την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες να υποβάλλει μια αναφορά στον εισαγγελέα η οποία λέει ‘ερευνούμε αυτήν την περίπτωση’. Ακόμα και στις πληροφορίες που διακινούνται περί υπάρξεως πορίσματος, γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο αδίκημα απάτης. Είδατε καμία έρευνα για απάτη; Όχι. Γι’ αυτό προσπαθώ να πω, ας είμαστε προσεκτικοί».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή:

«Εάν, όλα αυτά τα ‘εάν’ συμβαίνουν, ο οποιοσδήποτε μετέρχεται τέτοιων μεθόδων, θα πάει κατηγορούμενος. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες οι οποίοι θα καθορίσουν τελικώς αν ένα αδίκημα είναι πλημμέλημα ή κακούργημα. Αν τα ποσά είναι μεγάλα, προφανώς είναι κακούργημα».

Σχετικά με τη ΜΚΟ «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου λέει:

«Ο πελάτης μου δε μετέχει σε αυτήν τη ΜΚΟ, μετέχουν άλλοι άνθρωποι οι οποίοι είναι συνελεγχόμενοι. Οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν έχουν διακινηθεί ποσά μέσω αυτής της ΜΚΟ. (…) Η εξεταζόμενη περίπτωση τώρα ξεκινά. Εάν ερωτηθούμε από τον εισαγγελέα ή τον ανακριτή αν έχουν παιχτεί χρήματα σε παικτικούς λογαριασμούς και από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, τότε θα κληθώ να απαντήσω. Δε θέλω να συντηρήσω τη φήμη ότι πράγματι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε τζόγο και δη μεγάλα ποσά», καταλήγει.


Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.