Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ
Array

Επίδομα Παιδιού: Έρχεται νέα αύξηση από τον ΟΠΕΚΑ – Πόσα χρήματα θα πάρετε

Μοιραστείτε το

Αύξηση θα δουν περισσότεροι από 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού καθώς μέσα στο 2024 αναμένεται «γενναία» αύξηση.

Κλιμάκιο επιστημόνων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχουν καταθέσει τις προτάσεις του και σύμφωνα με πληροφορίες οι αυξήσεις θα αφορούν δυο κατηγορίες δικαιούχων του Α21.

Α) Στους ευάλωτους με μικρό εισόδημα που έχουν πραγματικά ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και

Β) στους δικαιούχους με υψηλό εισόδημα, που λαμβάνουν ωστόσο χαμηλό επίδομα. Για την αύξηση των επιδομάτων παιδιού θα ληφθούν υπόψη και τα πρόσθετα επιδόματα που λαμβάνει ο δικαιούχος όπως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης.

Τι θα ισχύσει για το επίδομα γεννήσεως

Παράλληλα, αυξάνεται και το επίδομα γεννήσεως όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση την Δευτέρα (22/01).

Πρόκειται για ένα ποσό 2.400- 3.500 ευρώ και θα χορηγείται σε 2 ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση χορηγείται τον επόµενο µήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί µέσα στον µήνα της γέννησης του παιδιού.

Η 2η δόση θα καταβληθεί µετά από 5 µήνες από το µήνα της γέννηση του παιδιού.

Έτσι αν το παιδί γεννηθεί εντός Φεβρουαρίου και η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον Φεβρουάριο τότε η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Μάρτιο και η δεύτερη δόση το Ιούλιο.

Οι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της πρώτης δόσης του αυξημένου επιδόματος γέννησης στο μαιευτήριο, μαζί με την ληξιαρχική πράξη γέννησης. Εναλλακτικά μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.