Επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Σάμο, Ρέθυμνο και Ιεράπετρα: Διασώθηκαν 131 αλλοδαποί, τρεις διακινητές συνελήφθησαν

Σειρά επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο σε Σάμο, Ρέθυμνο και Ιεράπετρα, με αποτέλεσμα τη διάσωση συνολικά 131 αλλοδαπών και τη σύλληψη τριών διακινητών.

Στη Σάμος, εντοπίστηκε ταχύπλοο που προσάραξε έπειτα από καταδίωξη. Διασώθηκαν 14 άτομα, ενώ συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αζερμπαϊτζάν. Οι επιβαίνοντες ανέφεραν ότι είχαν πληρώσει έως 5.000 ευρώ για τη μεταφορά τους.

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις διάσωσης:

  • Στην πρώτη εντοπίστηκαν 32 άνδρες και συνελήφθη 24χρονος Αιγύπτιος.
  • Στη δεύτερη διασώθηκαν 42 άτομα (41 άνδρες και 1 γυναίκα) και συνελήφθη 22χρονος υπήκοος Σουδάν.
    Και στις δύο περιπτώσεις, οι αναχωρήσεις έγιναν από τη Λιβύη με κόστος 1.500–3.000 ευρώ ανά άτομο.

Στη Ιεράπετρα εντοπίστηκαν 43 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας, ενώ οι έρευνες για τους διακινητές συνεχίζονται.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο αυξημένων ελέγχων του Λιμενικού λόγω εντατικοποίησης μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή