Επεισόδια στην Πάτρα στη συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη

Εκτός από την Αθήνα συγκεντρώσεις για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της επικράτειας στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Λίγο μετά τις 12:15 στην Πάτρα επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αντικείμενα και καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

patra-epeisodia2
patra-epeisodia3

Στην Πάτρα το ραντεβού των διαδηλωτών – η αστυνομία τους εκτιμά σε περίπου 8.500 – είχε δοθεί στην πλατεία Γεωργίου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες.

Πάτρα, πορεία για τα Τέμπη

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας με εκατοντάδες άτομα, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και άτομα του ευρύτερου αναρχικού χώρου να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα με αίτημα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου η μεγάλη συγκέντρωση από εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες, μαθητές, κ.α. οι οποίοι εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών, με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία και παράλληλα να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για ασφαλείς μεταφορές.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο επεισοδίων και της τροχαίας που ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη
thessaloniki-7
thessaloniki-8
thessaloniki-6
thessaloniki-5
thessaloniki-4
thessaloniki-3
thessaloniki-2
thessaloniki-1

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης – Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και το απόγευμα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.

apergia1_0
xania_tempi

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας ενώ στα Χανία το κεντρικό σύνθημα ήταν «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε ψυχή».

Πορεία διαμαρτυρίας φορέων για τα Τέμπη

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι και ενώ η συγκέντρωση στο Ηράκλειο έφτανε προς το τέλος της, ομάδα νεαρών που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκε σε καταστήματα της πόλης και με βαριοπούλες άρχισαν να χτυπάνε με μανία την τζαμαρία καταστήματος γνωστής αλυσίδας.

kriti-tzamaries
kriti-tzamaries2

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή