Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εντέχνως & Ατέχνως: Ο κύκλος με την κιμωλία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μοιραστείτε το

Γράφει για την Κυριακάτικη Kontra News η ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Δημοσιογράφος, ΕΣΗΕΑ τ. Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, για το θέμα Παύλος Πολάκης κι εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου, δημοκράτες δημοσιογράφοι έχουμε την ίδια γνώμη. Στην πολιτική σημασία έχει τι λες και τι κάνεις, αλλά και ο τρόπος που το λες και το κάνεις. Τα περί κομματικής πειθαρχίας αφορούν σε κλειστές κομματικές διαδικασίες κι όχι τον απλό πολίτη που ετοιμάζεται για την κάλπη.
Πικρό ποτήρι έλαχε προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να ξεπεραστεί!

Με το δικαίωμα της ελευθερίας στη γνώμη, που υπερασπίζομαι 40 χρόνια στη δουλειά μου,
δημοσιεύω εδώ σήμερα το κείμενο που ανάρτησα ενυπόγραφα στα κοινωνικά δίκτυα. Και
μαζί σταχυολογώ ανώνυμα τις απόψεις 3 απλών μελών του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαιη ότι τα όργανα,
αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος έχουν λάβει τα πάντα όλα, που έλεγε και ο Αλέφαντος, υπόψιν, πριν αποφασίσουν. Και μακάρι να ξεπεραστεί κι αυτός ο σκόπελος για τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη! Γιατί… «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ!

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΥΣ μας θέλουν, ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ μας φοβούνται!
Η ανάρτηση Πολάκη απηχεί το λαϊκό αίσθημα για ΜΜΕ και Δικαιοσύνη.
Το Λάθος ήταν στις φωτογραφίες. δηλαδή στη στοχοποίηση προσώπων.

Παύλο, αφαίρεσε τες τώρα, αλλιώς δικαιούνται να μιλούν για προγραφές και αυτό δεν αξίζει σε δημοκρατικό κόμμα!

Πρόεδρε, και οι κρίνοντες κρίνονται. Δυστυχώς είσαι υποχρεωμένος να γίνεις ο Δικαστής
Αζντακ στον μπρεχτικό «Κύκλο με την κιμωλία» και να τιμήσεις την εμπιστοσύνη που σου
έχει δείξει ο κόσμος. Όλοι διαφωνούμε φυσικά με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν. Περιμένουμε να εξηγήσεις αν διαφωνείς με τις θέσεις/προτάσεις του Πολάκη. Κι όταν η εσωκομματική ισορροπία δεν συμβαδίζει με τη λαϊκή, εσύ είσαι εκείνος που αποφασίζει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει. Μόνο που, πριν από εκλογές, πολιτικό χαρακίρι δεν αντέχεται… #δικαιοσυνηπαντου ΤΟ ΛΕΜΕ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!Δεν είναι ψιλά γράμματα Αρχές, όπως, η ελευθερία λόγου, σκέψης, διακίνησης ιδεών ακόμη κι όταν δεν μας αρέσει ο τρόπος κάποιων!

Τρίβει τα χέρια της η Δεξιά σήμερα…

Η έωλη νομικά εισαγγελική παρέμβαση από εισαγγελείς που δεν κινήθηκαν για υποκλοπές, παιδεραστές και κάθε λογής Πάτσηδες, για μια ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο, δείχνει τον δρόμο. ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Όργανα και διαδικασίες υπάρχουν. Αφήστε τις… πηγές! Βούληση και σωφροσύνη απαιτείται τώρα, πριν να είναι αργά.»
Ένα μέλος ΣΥΡΙΖΑ από τους Αμπελοκήπους: «Όταν διάβασα το κείμενο της ανάρτησης του Πολάκη είπα σιγά, μια χαρά τα λέει. Όλοι αυτά λέμε. Γιατί τόσος ντόρος; Όμως όταν μπήκα στο προφίλ του και είδα τις φωτογραφίες τις θεώρησα απαράδεκτα προκλητικές.
Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να κατεβάσει την ανάρτηση και άμεσα να δοθεί διέξοδος
στην κρίση που προκλήθηκε πάλι σε εντελώς λάθος στιγμή. Ναι κανένας δεν περισσεύει και
ο σύντροφός έχει προσφέρει πολλά όμως είναι αυτή τη στιγμή και πάλι υπόλογος σε μένα και σε όλους μας οι οποίοι αγωνιζόμαστε για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Ο Τσίπρας έπραξε πολύ σωστά κι περιμένω να αναλογιστεί ο Πολάκης τις ευθύνες που έχει από την θέση που του έχουμε δώσει εμείς οι ψηφοφόροι και να αντιληφθεί τί συνεπάγεται για όλους μας η απερίσκεπτη αυτή ανάρτηση»
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γουδί: «Η αλληλουχία των γεγονότων με κάνει να θέλω να πω κι εγώ την γνώμη μου. Ενώ, όντως κατά την άποψη μου, οι παρεμβάσεις Πολάκη έδειχναν πάντα και μια τάση να βγει εκτός πλαισίου και ίσως να δειχτεί παραπάνω. Ξεκάθαρα η ανάρτηση του Πολάκη απλώς απηχεί αυτά που σκέφτεται η πλειοψηφία του λαού και τέλος πάντων το τμήμα του εκλογικού σώματος το οποίο στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.Η απόφαση του Τσίπρα είναι λάθος και τακτικά (μια από τις ελάχιστες φορές που θεωρώ ότι έχει κάνει τέτοια λάθη) γιατί πάλι θα μπει σε συζητήσεις που η δεξιά θα σέρνει (ήδη τα κανάλια παίζουν όλη
μέρα το θέμα). Αλλά και ουσιαστικά γιατί εν τέλει αυτά για τα οποία φωνάζει ο Πολάκης είναι σωστά.Αμφιβάλει δηλ. κανένας ότι όλοι αυτοί που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι κομμάτι του προβλήματος;». Μέλος ΣΥΡΙΖΑ από τη Φωκίδα: «Ευελπιστώ η Επιτροπή Δεοντολογίας, αρχικά, η Πολιτική Γραμματεία στη συνέχεια και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εν κατακλείδι, να σταθμίσουν προσεκτικά την προοπτική απομάκρυνσης του Παύλου Πολάκη από το κόμμα και να αποφασίσουν με βάση το συμφέρον της Αριστεράς σε μια ρημαγμένη από την αδικία και καθημαγμένη από τη φτώχεια χώρα. Φυσικά να εξετασθεί διεξοδικά η έλλειψη πειθαρχίας του βουλευτή, να συνεκτιμηθεί ότι πλείστοι όσοι υποψήφιοι που εκτίθενται καθημερινά στα κανάλια, τα ραδιόφωνα κλπ. δεν εκπέμπουν τη γραμμή και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να υπογραμμιστεί με όλη την αυστηρότητα ότι ουδείς και ουδεμία έχουν τη δυνατότητα να χαράζουν προσωπική πολιτική και ατζέντα και αφού δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις και δεσμεύσεις. H απόφαση να είναι ενωτική και με μια γροθιά να δώσουμε τη υπέρτατη μάχη για να φύγει αυτή η φαγάνα κυβέρνηση.»

ΚΟΝΤΡΑ

Φωτιές, καρδιές, παλιοσίδερα κι ένας Θεός πάνω απ‘ τ‘ Αδικο…

ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΜΌ η Ελλάδα θρηνεί για τα θύματα μιας τραγωδίας, που δεν είναι
λάθος, αλλά έγκλημα! Απέναντι στην δολοφονική αβελτηρία της Πολιτικής, επιλέγω τον Πολιτισμό και τον Αρχαίο Λόγο, μη βρίσκοντας άλλες λέξεις για να ορίσω το μέγεθος του πόνου στα εκατοντάδες σπίτια, που κηδεύουν αθώα παιδιά.

Ο θρήνος της Εκάβης στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη είναι το ελάχιστο κτέρισμα, που καταθέτουμε, με δάκρυα στα μάτια, για το Άδικο και μαζί, το Ανάθεμα για τους υπαίτιους.

«Αχάριστοι όλοι εσείς που αποζητάτε να σας τιμά ο λαός στις ρητορείες. Ποτέ να μη σας γνώριζα, που διόλου δε νοιάζεστε αν θα βλάψετε… ποιο χρέος τους ανάγκασε να σφάξουν πάνω σε τάφο ανθρώπους, όταν πρέπει βόδια να θυσιάζουν;… Αχ! αχ, παιδάκι μου, παιδί μου, Ξεσπάω σε μοιρολόγια… το ένα κακό πάνω στο άλλο κι ούτε θα ’ρθει μια μέρα δίχως δάκρυα για μένα… Παιδί μου, γιε μου, μάνας δύσμοιρης, με τι θάνατο πήγες, ποια μοίρα σ’ έριξε νεκρό, ποιος σε θανάτωσε;;;
Ανείπωτα έργα –πώς να τα ονομάσεις;–ανόσια κι απίστευτα κι αβάσταχτα.
Πού ’ναι το δίκιο που τους ξένους σκέπει; Καταραμένε, πώς μπόρεσες κι έτσι χωρίς να σπλαχνιστείς με σιδερένιο ξίφος το κορμάκι πελέκησες του δύσμοιρου παιδιού μου;»

Κι αν πιστεύετε ότι το συναίσθημα δεν ταιριάζει, ίσως, σε κείμενο δημοσιογραφικό, τότε διαβάστε παρακάτω την ακριβόλογη και έντιμη πάντα τοποθέτηση ενός Δημοσιογράφου με Δ κεφαλαίο, που έχει διακριθεί για δεκαετίες στο σχετικό με το θέμα ρεπορτάζ. Ο Αργύρης Δεμερτζής βάζει το χέρι στα σημάδια των Καρφιών και με ηρεμία υποδομεί έωλα πολιτικά επιχειρήματα, αλλά και τεκμηριώνει την άθλια κατάσταση στο χώρο των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών. Γράφει στο αξιόπιστο ecopress.gr: «Το διεθνώς ασφαλέστερο και πιο οικο-
λογικό μέσο στην Ελλάδα έγινε φονικό και καταστροφικό! Έγκλημα είναι και μάλιστα διαρκείας! Από τύχη δεν έχουν γίνει πολλές, νωρίτερα και άλλες τέτοιες και μεγαλύτερες τραγωδίες στις ράγες, Όλοι γνωρίζουν ότι γίνονται όλα τα πολλά τελευταία χρόνια πολύ συχνά εκτροχιασμοί, βλάβες και άλλα επικίνδυνα συμβάντα, τα οποία όταν δεν αποσιωπούνται, απλώς καταγράφονται χωρίς αναζήτηση των πραγματικών αιτίων, χωρίς τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων, χωρίς μέτρα για να μην ξανασυμβούν. Απλώς ξεχνιούνται και τα δρομολόγια θανάτου συνεχίζονται, μέχρι που χθες βρήκαν εφιαλτικό σταθμό στην αιματοβαμμένη Κοιλάδα των Τεμπών.

Οι υπεύθυνοι της διάλυσης του σιδηροδρόμου έχουν ονοματεπώνυμο στις κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις ευθύνης των τουλάχιστον 10 τελευταίων ετών, του ΟΣΕ, στα εργολαβικά συμφέροντα που επέβαλαν τη διάλυση του τρένου και την καθυστέρηση των σιδηροδρομικών έργων υπέρ των αυτοκινητοδρόμων των ακριβών διοδίων, και στην κορυφή της ιταλικής εταιρίας, που κατ’ απαίτηση των μνημονίων των δανειστών πουλήθηκε και αυτή αγόρασε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε τιμές τζάμπο και τον συνέτριψε αργά, συστηματικά σαν ανεπιθύμητο παιδικό παιχνίδι, χωρίς καμία αρχή της ελληνικής πολιτείας να τη σταματήσει και να τη θέσει προ των ευθυνών της. Ανείπωτη θλίψη! Ασύλληπτη τραγωδία! Πελώριες και διαχρονικές οι ευθύνες!!

Οι αδικοχαμένοι νεκροί, οι τραυματίες που θα καταστραφεί η ζωή τους, όλοι οι επιβάτες που έζησαν την κόλαση πρέπει να δικαιωθούν. Η ελληνική κοινωνία δεν αξίζει αυτό που ζούμε… Όμως, όμως- δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και μακάρι να κάνω λάθος ή να διαψευστώ- όμως το πιθανότερο και ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι: Μετά το εθνικό πένθος, τον αναμενόμενο χαρτοπόλεμο πολιτικής αλληλομετάθεσης και συμψηφισμού ευθυνών και αυτή η τραγωδία θα ξεχαστεί και απλώς θα προετοιμάζεται η επόμενη τραγωδία, με την ανοχή και συνενοχή όλων μας και με την ελπίδα να μην είμαστε ανάμεσα στους επόμενους νεκρούς και τραυματίες επιβάτεςεμείς ή τα παιδιά μας…».

Ερώτηση: ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;;

Η ΊΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ, που αρχειοθέτησε τον Άδωνι, ελευθέρωσε τον Λιγνάδη, μπλοκάρησε ελέγχους της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, αποφάσισε σε 9 μέρες για τους πλειστηριασμούς, αυτή η Δικαιοσύνη έκρινε πως η τήρηση του Συντάγματος είναι παράβαση καθήκοντος! Καρναβάλι είχαμε, κάποιοι ντύθηκαν δικαστές και πολλά δεξιά λαμόγια μασκαρεύτηκαν εισαγγελείς. Τι θλίψη…!

Ο λόγος για την καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο. Την ερμηνεύει εξαιρετικά ο έγκριτος Δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης στο παρακάτω σημείωμα του: «Ίσως κατάλαβε αργά και ο ίδιος ο Τσίπρας τι σημασία έχει το ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ… Για να μην μιλάμε ελλειπτικά και καταλαβαίνει ο καθένας ότι του έρχεται, δεν κάνεις μια δουλειά, αν δεν την ξέρεις σε βάθος και σε πλάτος. Η Πολιτική έχει σταθερές. Δεν βάζεις τους νταβατζήδες και να πληρώσουν και να κοιμηθούν σε ράντζο… Τέτοια παιχνίδια θέλουν γερή άμυνα μα κυρίως γνώσεις και οργάνωση. Την έχεις; Την είχες; ΟΧΙ και σε τυλίγουν για…παράβαση καθήκοντος.

Ανοησία ναι, ελαφρότητα ασύγγνωστη ναι, παράβαση καθήκοντος ΠΟΤΕ! Σφάλει χοντρά η Δικαιοσύνη υποταγμένη στην πολιτική σκοπιμότητα. Όσοι έχουν το θάρρος ας το δουν. Πάμε τώρα στην αδράνεια του κου Τσίπρα. Δεν το έκλεισε όταν έπρεπε, πολιτικά το θέμα… Τον φίλο τον προστατεύεις, τον άνθρωπο σου τον σέβεσαι, αλλά όταν στα λένε τόσοι δεν αδιαφορείς επιδεικτικά, γιατί δεν τρελάθηκαν όλοι να σου χαλάσουν την επιλογή.
Ήθελε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Παππάς και ο… γνώστης Καλογρίτσας, να κυριαρχήσουν Αυτοκρατορικά στα ΜΜΕ και στην Ενημέρωση. Εδώ γελάνε. Εδώ όποιος έχει ένα δράμι μυαλό βλέπει τον… θρίαμβο των ΜΜΕ και το ΥΠΕΡ ΠΟΙΩΝ. Δεν γελάνε λοιπόν, κλαίνε! Η δε Δικαιοσύνη της Εξουσίας συντάσσεται ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ… με τον Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια, το «δάνεισε μου για να σε… ξεχρεώσω». Και όλο το πλεκτό, που δεν γράφει ορθόδοξα στην ούγια. Βρωμάει ανατροπή.

Δώσε μπάτσο να γυρίσει την ανέμη να κινήσει. Και πέφτει ο… μπάτσος. Κυρίως για τον τολμητία. Να πω ότι ντρέπομαι; Ποιος νοιάζεται. Να πω ότι, αν αυτό λέγεται πολίτικο παιχνίδι, δεν μετέχω;; Μα αυτό θέλουν! ‘Η έναν ΤΡΑΜΠ, ή την απογοήτευσή μου, σε μια δημοσκόπηση, μια κουκιδίτσα…

Η κολυμπήθρα θα ξεπλύνει τις εντυπώσεις. Το ανταλλακτήριο κατηγοριών θα έχει ισοζύγιο και το γέλιο των ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ θα παραμείνει μεγίστη ευκολία. Όσο για τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, τους αφεντικογράφους, τους πρόθυμους και τους λοιπούς συγγενείς, καλά θα κάνουμε να θυμηθούμε ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ. Ας θυμηθούμε και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή απορημένο να ρωτάει:
– Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;;;
– Ο Νεοέλληνας, Πρόεδρε…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.