Τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης τους 54χρονου επιχειρηματία Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό αναζητά η ΕΛΑΣ, με τους έμπειρους αστυνομικούς να προσπαθούν να λύσουν το παζλ, στρέφοντας τις έρευνες προς το νησί της Μυκόνου.
Το 54χρονο θύμα που δέχτηκε σωρηδόν πυροβολισμούς, την ώρα που προσπαθούσε να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο Ψυχικό, ήταν πατέρας δύο παιδιών και συνιδιοκτήτης επιχείρησής που ασχολούνταν με μεγάλα projects σε κοσμοπολίτικα νησιά, αλλά και στην Αθήνα. Το θύμα είχε κάνει πρόσφατα τεράστιες επενδύσεις στο νησί των Ανέμων.
Ο 54χρονος Παναγιώτης Στάθης που δεν είχε ποινικό παρελθόν και ύποπτο background, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού αρκετές φορές.
Το 2021 είχε προβεί σε καταγγελία, με τους δράστες της επίθεσης να μην εντοπίζονται, ενώ φέρεται να είχε ξυλοκοπηθεί και στη Μύκονο, περιστατικό που δεν κατήγγειλε επίσημα στις Αρχές.
Πληροφορίες, αναφέρουν πως στο κυκλαδίτικο νησί, φέρεται να είχε και αψιμαχίες με άλλους επιχειρηματίες που ασχολούνταν με τον κλάδο του real estate.
Αυτοί είναι οι λόγοι που οι αξιωματικοί αναζητούν εάν η δολοφονία του συνδέεται με τη μαφία της Μυκόνου και ποιους είχε «ενοχλήσει» το θύμα.
Υπενθυμίζεται πως το ΙΧ στο οποίο βρέθηκε νεκρός δεν ήταν δικό του, αλλά του συνεταίρου του.
Καρέ – καρέ η εκτέλεση
Άδειασε το γεμιστήρα του πιστολιού (9αρι) που κρατούσε ο δολοφόνος του επιχειρηματία που έπεσε νεκρός έξω από τα γραφεία της τεχνικής εταιρίας του στο Νέο Ψυχικό.
Μπορεί σε πρώτη φάση να βρέθηκαν μόνο οχτώ κάλυκες, ωστόσο, ο δράστης πυροβόλησε περίπου 20 φορές. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο δολοφόνος είναι βέβαιο ότι ήταν επαγγελματίας και έμπειρος στη χρήση όπλων. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι επέβαινε μόνος του στη μοτοσικλέτα, σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις του παρελθόντος που αυτός που πυροβολεί είναι συνεπιβάτης στη μηχανή και όχι οδηγός.
Όπως ακούγεται σε ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, οι σφαίρες πέφτουν «βροχή».
{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών στο Ψυχικό – Πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του”,”description”:”Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας ενός άνδρα στο Νέο Ψυχικό εξασφάλισε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Σπύρος Αλεξανδρής. nnΣτο ηχητικό ακούγονται τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί. nnΤο βίντεο κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας κατοίκου της περιοχής πολύ κοντά στο συμβάν. Πρόκειται για 16 πυροβολισμούς αρχικά, και κατόπιν τη χαριστική βολή, άλλους τέσσερις πυροβολισμούς. nnΤο θύμα πυροβολήθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στις 8.23 το πρωί σε κεντρικό σημείο του προαστίου. nnΟ άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο στη συμβολή της 25ης Μαρτίου και Κρήτης. “,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1idjJwdndiMjRzeGwvMjAyNC8wNy8wMi8wNy8wNl80Nl82NjgzYTcwNjk2ZjEzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT2M19S”,”uploadDate”:”2024-07-02T06:43:02.000Z”,”contentUrl”:”https://video-websearch-indexing.mes.glomex.cloud/8fcd6b/v-d2eueofql6w9.mp4″,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lcoron78&playlistId=v-d2eueofql6w9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}
Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο δράστης δεν έκανε λάθος στην επιλογή του στόχου του. Δηλαδή δεν υπήρξε σύγχυση λόγω του γεγονότος ότι το θύμα επέβαινε σε όχημα που είναι στο όνομα του συνεταίρου του.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δολοφόνος είχε παρακολουθήσει αρκετές ημέρες πριν το θύμα και γνώριζε καλά ότι αυτός χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Θεωρούν μάλιστα ότι σήμερα το πρωί παρακολούθησε το θύμα από τη στιγμή που βγήκε από το σπίτι του.