Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 5 νομούς

Μοιραστείτε το

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 08/09 έως την Κυριακή 11/09 σε περιοχές των Νομών Αττικής, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας λόγω της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί και πεζοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., λόγω διεξαγωγής της Υπερειδικής Διαδρομής ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α) Σπύρος Λούης, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και κατά τις ώρες 13:00 έως πέρατος του αγώνα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων:

Σπύρου Λούη, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφ. Κηφισίας και Κύμης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Ε.Η.Σ. Ειρήνης (Νερατζιωτίσης), στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Κύμης-Αρτέμιδας και του ανισόπεδου κόμβου Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Γ.Πιταρρά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αρτέμιδας και Σπ. Λούη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Β. Απαγόρευση της αριστερόστροφης κίνησης των οχημάτων στην οδό Σπ. Λούη, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Χαλάνδρι, στο ύψος της κεντρικής εισόδου του Ο.Α.Κ.Α.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει της επικείμενης διεξαγωγής του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022, κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 08-09-2022 έως την Κυριακή 11-09-2022, τόσο στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου φιλοξενείται το Service Park του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022, όσο και στις περιοχές όπου θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πιο αναλυτικά απαγορεύεται η στάση, στάθμευση και κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών, ανά Νομό και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, ως ακολούθως:

Νομός Φθιώτιδας

Πέμπτη 08-09-2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 06:00 έως 13:30.

Στην διαδρομή SHAKEDOWN , πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Λυγαριάς, μήκους 3,620 χλμ, κατά τις ώρες 06:00 έως 12:00.

Παρασκευή 09-09-2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 19:00 έως 01:00.

Σάββατο 10-09-2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 07:00 έως 20:30.

Στην χωμάτινη οδό Πύργου Υπάτης – Μαρμάρων Σπερχειάδας, μήκους 33,200 χλμ (Ειδική Διαδρομή 8 και 11 «ΠΥΡΓΟΣ»), κατά τις ώρες 05:30 έως 17:30.

Στην χωμάτινη οδό έξωθεν της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Σπερχειάδας έως Χανιά της Τοπικής Κοινότητας Καμπιών, μήκους 17,42 χλμ (Ειδική Διαδρομή 9 και 12 «ΠΕΡΙΒΟΛΙ»), κατά τις ώρες 06:35 έως 18:35.

Στην χωμάτινη οδό από Χάνι Ζαχαράκη έως Τοπική Κοινότητα Παλαιάς Γιαννιτσούς, μήκους 23,370 χλμ (Ειδική Διαδρομή 10 και 13 «ΤΑΡΖΑΝ»), κατά τις ώρες 08:10 έως 20:10.

Από Πύργο μέχρι αφετηρία Ειδικής Διαδρομής (μήκους 1,5 χλμ).

Από τερματισμό Ειδικής Διαδρομής ΠΥΡΓΟΥ έως Μάρμαρα (μήκους 2 χλμ).

Από τερματισμό Ειδικής Διαδρομής ΤΑΡΖΑΝ έως γήπεδο Παλιάς Γιαννιτσούς (μήκους 500 μ).

Στο Τμήμα οδού διαφυγής Ροβολιαρίου, από διασταύρωση με Ειδική Διαδρομή ΤΑΡΖΑΝ, έως χώρο πάρκινγκ (μήκους 300 μ).Κυριακή 11-09-2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Γεννηματά, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 06:30 έως 17:00.

Στην χωμάτινη οδό Ελευθεροχωρίου – Μενδενίτσας, μήκους 16,900 χλμ (Ειδική Διαδρομή 14 και 16 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ»), κατά τις ώρες 06:00 έως 16:30.

Στην χωμάτινη οδό Ελάτειας – Ρεγκινίου, μήκους 11,260 χλμ (Ειδική Διαδρομή 15 «ΕΛΑΤΕΙΑ – ΡΕΓΓΙΝΙ»), κατά τις ώρες 07:10 έως 13:10.

Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, έως Νεκροταφείο Μενδενίτσας.

Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας προς επαρχιακή οδό Ανάβρας – Μενδενίτσας, μέσω της κάθετης οδού που αποτελεί απλή διέλευση αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Νομός Βοιωτίας

Παρασκευή 09-09-2022

Ειδική Διαδρομή 5 «Δάφνη», κατά τις ώρες 10:00 έως 16:30.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Από έξοδο χωριού Δάφνης, διασταύρωση χωμάτινης οδού με Επαρχιακό δρόμο Δάφνης – Πύλης, δεξιά προς χωματόδρομο και ακολούθως προς το αιολικό πάρκο της περιοχής έως το οροπέδιο και στη συνέχεια δεξιά από τη Μονή Προφήτη Ηλία, όπου και ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής.

Επίσης σε απλή διαδρομή για 4 χλμ. έως την έξοδο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, όπου απαγορεύεται η αντίθετη κίνηση παντός οχήματος προς την πορεία τους.

Ειδική Διαδρομή 6 «Λιβαδειά», κατά τις ώρες 12:00 έως 18:30.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Από είσοδο Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελίστριας και Κεντρικές Οδούς Ευαγγελίστριας, προς ”Μούσες” – χωμάτινη οδό – εκκίνηση Ειδικής Διαδρομής.

Ειδική Διαδρομή : χωμάτινη οδός για 6 χλμ και στη συνέχεια αριστερά παλιά νταμάρια Αγίας Τριάδας. Επιπλέον για άλλα 6 χλμ έως τον ασφάλτινο δρόμο της Επαρχιακής Οδού Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης και είσοδος αριστερά σε χωματόδρομο για άλλα 10 χλμ.

Από είσοδο Τοπικής Κοινότητας Κορώνειας (χωμάτινο υπαίθριο parking), Κεντρική Οδός Κορώνειας προς Ειδική Διαδρομή (Ριγανιά) (έξοδος ασθενοφόρων).

Επαρχιακή Οδός Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης, λόγω διασταύρωσης της Επαρχιακής Οδού με Ειδική Διαδρομή (έξοδος ασθενοφόρων).

Από κατασκηνώσεις ”Παλιομηλιά” έως χωριό Ελικώνας (έξοδος ασθενοφόρων).

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: προ τον κατασκηνώσεων ”Παλιομηλιά” του χωριού Ελικώνας.

Νομός Φωκίδας

Παρασκευή 09-09-2022

Εκκίνηση Μαρίνα Ιτέας

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Μεταμορφώσεως, από παραλιακή οδό μέχρι έξοδο πόλεως Ιτέας (διασταύρωση με Νέα Εθνική Οδό Ιτέας – Αντιρρίου).

Ειδική Διαδρομή 7 «Βωξίτες», κατά τις ώρες 14:47 έως 20:47.

Από Γεφυροπλάστιγγα είσοδος Βωξίτες προς διασταύρωση οδού Αργομοίρας – Καρουτών – τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου – χωματόδρομο περιοχή «Αργομοίρας» προς δασικό Χωριό – διασταύρωση Καρουτών – Προσήλιο, έως τον ασφάλτινο δρόμο Άμφισσας – Προσήλιου, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής.

Μετά το τέλος της Ειδικής Διαδρομής τα αυτοκίνητα στρίβουν αριστερά και μέσω Προσηλίου – Βίνιανης, κατευθύνονται προς 51η χ/θ Θερμοπυλών – Αντιρρίου και στρίβουν αριστερά προς Λαμία, περνώντας περιφερειακά την Γραβιά.

Εναλλακτικά δρομολόγια κίνησης οχημάτων αναφορικά με την διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου και Λιδορικίου – Άμφισσας:

Η κίνηση των οχημάτων από Άμφισσα προς Αγία Ευθυμία – Βουνιχώρα – Μαλανδρίνο – Λιδορίκι, θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Άμφισσας – Αντιρρίου – Ιτέα – διασταύρωση Τριταίας – δεξιά προς Τριταία – Αγία Ευθυμία.

Η κίνηση των οχημάτων από Λιδορίκι προς Μαλανδρίνο – Βουνιχώρα – Αγία Ευθυμία, θα πραγματοποιείται μέσω Τριταίας – Νέα Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.

Η κίνηση των οχημάτων από Λιδορίκι προς Μαλανδρίνο, ως δεύτερο εναλλακτικό δρομολόγιο, θα πραγματοποιείται από διασταύρωση Πεντεορίων προς Γαλαξίδι – Νέα Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.

Νομός Ευρυτανίας

Σάββατο 10-09-2022

Προσωρινή Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 08:00 έως 20:00, ως ακολούθως:

κατά διαστήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από την 37η χ/θ (διασταύρωση Φουρνάς) έως την 46η χ/θ.

Συνεχώς καθ’ όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα από την 47η χ/θ έως και την 48η χ/θ της ανωτέρω Επαρχιακής Οδού (θέση «Ζαχαράκι» εκκίνηση Ειδικής Διαδρομής).

Κατά το χρονικό διάστημα των ανωτέρω ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τον Νομό Καρδίτσας, θα διεξάγεται μέσω των κάτωθι παρακαμπτηρίων οδών:

Καρπενησίου – Φουρνάς – Κλειστού – Νεράιδας και

Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου και Επαρχιακής Οδού Μακρακώμης – Ξυνιάδας Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δασικούς και χωμάτινους δρόμους, στα σημεία που διασταυρώνονται με τις Ειδικές Διαδρομές.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω περιοχών, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και γενικότερα των Αστυνομικών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.