Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
21
54
58

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα της υπεράσπισης

Μοιραστείτε το

Την απόφαση να απορριφθεί το αίτημα για προσκόμιση εγγράφων τα οποία θα καταδείκνυαν αν υπήρξε παράβαση στη διαδικασία της κλήρωσης των ανώτατων δικαστών, προχώρησε το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς δικογραφιών από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο έκρινε πως το αίτημα δεν πρέπει να γίνει δεκτό έλλειψη εννόμου συμφέροντος με το σκεπτικό ότι δε συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή είχε εισηγηθεί να κηρυχθεί αναρμόδιο το δικαστήριο, καθώς δεν μπορεί να κρίνει τη νομιμότητα της κλήρωσης, την οποία έφερε εις πέρας η Ολομέλεια της Βουλής. Όπως υποστήριξε κατά την πρότασή της, μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και όχι το Ειδικό Δικαστήριο όπου υποβλήθηκε το αίτημα.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, σχολίασε ότι «η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας. Δε θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.