Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εμπρησμός Cavaliere: Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για το ποιοτικά αναβαθμισμένο «χτύπημα» – Τι ψάχνει το Εκβιαστών

Μοιραστείτε το

Ομάδα της νύχτας βρίσκεται πίσω από τον εμπρησμό γνωστού εστιατορίου Cavaliere στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Το modus operandi (τρόπος δράσης) των εμπρηστών παραπέμπει σε «επαγγελματίες», οι οποίοι ήθελαν για κάποιο λόγο να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στο κατάστημα στη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι εμπρηστές έδρασαν σαν να ήθελαν να εκδικηθούν.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές είναι ότι δεν δίστασαν να προκαλέσουν μία τέτοιας έκτασης πυρκαγιά σε ένα κτίριο όπου ζουν οικογένειες. «Πρόκειται για χτύπημα ποιοτικά αναβαθμισμένο. Θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα. Την ώρα που έβαζαν φωτιά στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το κατάστημα, στους επάνω ορόφους υπήρχαν οικογένειας που κοιμόντουσαν», λέει αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατεστραμμένο εστιατόριο βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας, η οποία πιθανότατα να ήταν τοποθετημένη στον εμπρηστικό μηχανισμό που εκτόξευσαν οι δράστες στο μαγαζί.

Την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών που θα προσπαθήσει να βρει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους εμπρηστές είτε κατά τη διαφυγή τους είτε κατά την εμφάνισή τους έξω από το μαγαζί.

Η εμπρηστική επίθεση, πάντως, στο γνωστό εστιατόριο δεν ήταν η μόνη που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες. Αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, ότι μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν καταγραφεί τρεις εκρήξεις σε καταστήματα στην Αθήνα.

Στις 14 Μαρτίου 2023, δηλαδή πριν 10 ημέρες, ισχυρή έκρηξη είχε ανατινάξει παντοπωλείο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Οι άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα και τοποθέτησαν βόμβα μεγάλης ισχύος στο εσωτερικό του καταστήματος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Στροφυλίου.

Δέκα ημέρες πριν, στις 4 Μαρτίου 2023, είχε σημειωθεί άλλη έκρηξη σε καφετέρια στη Γλυφάδα. Τότε, δύο άτομα έσπασαν με βαριοπούλες τη γυάλινη πρόσοψη επί της οδού Λαζαράκη και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέσα στο μαγαζί εκρηκτικό μηχανισμό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.