Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δυτική Αττική: Σύλληψη δύο άτομων για ληστείες σε βάρος ταχυδιανομέων

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα

Μοιραστείτε το

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δύο ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ταχυδιανομέων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ενώ εξιχνιάσθηκαν 6 περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα ληστείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αεροβόλο πιστόλι, «επιχειρησιακό» όχημα και κινητά τηλέφωνα.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, δύο άτομα τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη και τον τερματισμό της δράση τους πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-01-2024) το πρωί με την συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν σε προγενέστερο στάδιο και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2023, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους πραγματοποιούσαν παραγγελίες φαγητού μέσω διαδικτυακών εφαρμογών από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, φροντίζοντας τα σημεία παράδοσης να βρίσκονται κοντά στις οικίες τους και να έχουν αραιή ή μηδενική κυκλοφορία ή ελλιπή φωτισμό.

Στη συνέχεια αιφνιδίαζαν τους διανομείς και με την απειλή ή χρήση αιχμηρών αντικειμένων (μαχαίρια, κατσαβίδια) καθώς και όπλων (πιστόλι), ασκώντας παράλληλα σε βάρος τους σωματική βία, τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν από αυτούς εισπράξεις, προσωπικά χρηματικά ποσά ή τηλεφωνικές συσκευές.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι (6) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) απόπειρα ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το διάστημα από 12 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2023, σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • «επιχειρησιακό» όχημα,
  • ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τις πράξεις,
  • -15- κινητά τηλέφωνα,
  • αεροβόλο πιστόλι με σφαιρίδια,
  • -5- κατσαβίδια,
  • αναδιπλούμενος σουγιάς και
  • -2- κερματοδέκτες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση που διαπράττει ληστείες καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.