Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δολοφονία Μπάμπη στο Μεσολόγγι: Το μοιραίο φυσίγγι που αποκαλύπτει το «μυστικό του βάλτου»

Δεν έσυραν τον Μπάμπη αλλά τον σκότωσαν επί τόπου όπως αποκαλύπτουν τα νέα ευρήματα στο Μεσολόγγι.

Μοιραστείτε το

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη από την Αστυνομία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες λίγα μέτρα από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το πλαστικό περίβλημα φυσιγγίου.

Πιθανολογούν ότι από αυτό έφυγαν οι βολίδες. Σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνεται ο ιατροδικαστής που εκτιμά ότι το πτώμα δεν σύρθηκε και πως ο τόπος του εγκλήματος ήταν εκεί.

Σημειώνεται, όμως, ότι σε φυσίγγια δεν μπορεί να γίνει βαλλιστική εξέταση. Επομένως, από αυτό και μόνο δεν μπορούν να προκύψουν στοιχεία για το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη.

Πάντως, για τα κίνητρα της δολοφονίας στο Μεσολόγγι, διακινούνται σενάρια για σπείρα αρχαιοκαπήλων που εμπλέκονται.

Εντολή για δείγμα DNA του κρεοπώλη – Αλλάζει την ιστορία ο 50χρονος

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, έχει δοθεί εντολή από δικαστικές αρχές να ληφθεί δείγμα DNA από τον 50χρονο κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Οι δικαστικές Αρχές έδωσαν τη σχετική εντολή, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με δείγματα από τη σορό του 31χρονου.

«Θυμήθηκε» ο κρεοπώλης

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο 50χρονος κατηγορούμενος άλλαξε την ιστορία και τώρα προσπαθεί να εξηγήσει τι έκαναν με τον Μπάμπη στην περιοχή των φωτοβολταϊκών.

Μεταξύ άλλων είπε στην ανακρίτρια:

«Πήγα με τον Μπάμπη στον κάμπο, περάσαμε μπροστά από τα φωτοβολταϊκά. Για 40 λεπτά κάναμε βόλτα στα φωτοβολταϊκά για να περάσει η ώρα. Μου είχε δανείσει 6.500 ευρώ και του τα επέστρεψα τα Χριστούγεννα».

Και πρόσθεσε:

«Όταν τον συνάντησα υπήρχε μια θήκη με όπλο. Τον ρώτησα αν θα πάει για κυνήγι και μου είπε ότι τον περιμένει κάποιος».

Στις ερωτήσεις της ανακρίτριας απάντησε επίσης ότι «δεν θυμόμουν ότι κράτησε 20 λεπτά η βόλτα και δεν είχα κινητό για να βλέπω την ώρα».

Ανέφερε δε:

«Δεν είπα για τη βόλτα γιατί δεν ήξερα ότι ο Μπάμπης έχει εξαφανιστεί».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πιθανότερο είναι ο δράστης να μην τον πυροβόλησε πισώπλατα, αλλά πρόσωπο με πρόσωπο και αυτό γιατί βρέθηκαν διαμπερή τραύματα.

Η αρχική εκτίμηση για τα πισώπλατα τραύματα προέκυψε γιατί η σορός βρέθηκε μπρούμυτα και έγιναν άμεσα αντιληπτά τα τραύματα στην πλάτη. Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα είχαν πύλη εισόδου από το εμπρόσθιο μέρος του σώματος.

Ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές με κυνηγετική καραμπίνα που χρησιμοποιείται για αγριογούρουνα. Περισσότερα στοιχεία θα εξαχθούν από τη βαλλιστική εξέταση που θα γίνει στο όπλο του κρεοπώλη, ενώ ο συλληφθείς δεν αποκλείεται ακόμα και να μεταβεί στην ανακρίτρια στο Μεσολόγγι για συμπληρωματική κατάθεση. Αυτή τη στιγμή, πάντως, κρατείται Τμήμα Μεταγωγών στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως η σορός εντοπίστηκε από τις Αρχές το απόγευμα της Δευτέρας (22/01). Έπειτα, το πρωί της Τρίτης (23/01), άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα από τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν περαιτέρω στοιχεία για το έγκλημα. Παράλληλα, θα εξεταστεί εκ νέου και το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Σημειώνεται πως η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε η σορός, δεν απέχει πάρα πολύ από το σημείο όπου κάμερα έχει εντοπίσει, το επίμαχο χρονικό διάστημα, να κινείται το αυτοκίνητο του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, αν και ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.