Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Η εικόνα των υπουργών της κυβέρνησης μέσα από τη δημοσκόπηση της Alco.

Μοιραστείτε το

Η οικονομία είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κόμματος στις Ευρωεκλογές 2024, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το κανάλι Alpha. Δεύτερο κριτήριο για την ψήφο στις Ευρωεκλογές είναι τα κοινωνικά ζητήματα (17%) και ακολουθεί η ιδεολογία του κόμματος (16%).

Όσον αφορά στην εικόνα των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ακολουθεί Κυρ. Πιερρακάκης (12%), Μιχ. Χρυσοχοϊδης (10%), Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και Κωστής Χατζηδάκης (4%). Το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας» ενώ το 18% δεν απαντά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση (54%) με έναν στους δύο ψηφοφόρους του στις εθνικές εκλογές να εμφανίζεται αποστασιοποιημένος.

Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, προς τη Νέα Αριστερά (10%), προς το ΠΑΣΟΚ (4%) το οποίο βρίσκεται πλέον καθαρά στη δεύτερη θέση αλλά και προς το ΚΚΕ το οποίο φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό και απειλεί την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση παρουσιάζουν οι Σπαρτιάτες 46% ενώ η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 70% γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις απώλειες στην πρόθεση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Τα πιο υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%).

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.