Δημητρακόπουλος για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Όσοι άλλοι έχουν εμπλακεί να μιλήσουν, θα έχουν ποινική ασυλία»
Συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στο μπάσκετ παραχώρησε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο νομικός σύμβουλος του Αμαρουσίου τοποθετήθηκε για την υπόθεση που έχει συνταράξει το ελληνικό μπάσκετ και κάλεσε όσους άλλους διαιτητές ή παράγοντες έχουν εμπλακεί να μιλήσουν στις αρχές, τονίζοντας πως θα έχουν ποινική ασυλία. «Η έρευνα συνεχίζεται και μπορεί ο αριθμός των κατηγορουμένων να αυξηθεί», υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δημητρακόπουλος, τον Απρίλιο – εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ομάδας – είχε προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία για τη σχέση ασυμβιβαστου του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου λόγω της σχέσης του με τον Προμηθεά
Οι έξι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, οι διαιτητές Βασιλική Τσαρούχα, Πέτρος Παπαπέτρου και Τάσος Πηλοΐδης, ο αρχιδιαιτητής Ηλίας Κορομηλάς και ο επιχειρηματίας Γιώργος Μαυραγάνης, συνελήφθησαν την Τετάρτη (21/10) και σήμερα Πέμπτη (22/10) πέρασαν την πόρτα του Ανακριτή στην Ευελπίδων, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν.
Και οι έξι επέστρεψαν στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθούν μέχρι την απολογία τους. Οι προθεσμίες που πήραν οι συλληφθέντες για να απολογηθούν είναι οι εξής:
- Παρασκευή 23/10 στις 13:00: Παπαπέτρου
- Κυριακή 25/10 στις 10:00: Λιόλιος, Μαυραγάνης
- Δευτέρα 26/10 στις 10:30: Τσαρούχα, Κορομηλάς, Πηλοΐδης
Δείτε Live τη Συνέντευξη Τύπου
«Όσοι άλλοι έχουν εμπλακεί να μιλήσουν, θα έχουν ασυλία»
«Υπάρχουν γραπτά μηνύματα μεταξυ του Βαγγέλη Λιολιου, που φαίνεται ότι ο κύριος Λιόλιος έχει μια προνομιακή ενημέρωση με στελέχη της επιτροπής διαιτησίας που υπάρχει στο χώρο του μπασκετ και έχει πληροφορίες για τους ορισμούς», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας πως ο ίδιος ο Λιόλιος με γραπτό μήνυμά του, προς τον τότε συνεργάτη του Ηλία Παπαθεοδώρου το επιβεβαίωνε κάνοντας λόγο για «απόρρητο».
«Δεχθήκαμε επιθέσεις, έγιναν μηνύσεις κατά της ΚΑΕ Αμαρουσίου, ότι με τα γραπτά μηνύματα παραβιάστηκαν δήθεν τα προσωπικά τους δεδομένα. Τα γραπτά μηνύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε.
«Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια, όταν κάποιοι επιχειρούν να χειραγωγήσουν αγώνες», τόνισε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας πως «οι κατηγορούμενοι δεν εκλήθησαν με κλήση κατηγορουμένου, αλλά με εντάλματα σύλληψης».
Αναφερόμενος στους έξι συλληφθέντες τους χαρακτήρισε «επικίνδυνους», ενώ σχετικά με τους ισχυρισμούς περί «σκευωρίας» τόνισε: «Ποιοι έκαναν σκευωρία; Ο δικαστής, η ανακρίτρια ή ο εισαγγελέας που άσκησε την δίωξη;». «Οι κατηγορίες είναι δομημένες με γραπτά μηνύματα και δείχνουν την αλήθεια».
Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στον αγώνα σχολικού πρωταθλήματος που φαίνεται να είχε στηθεί, ώστε οι μαθητές να κερδίσουν μόρια. «Δεν μπορώ να ανεχθώ ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια σε σχολικά πρωταθλήματα. Η διαφθορά έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Μέσα από τα σχολικά πρωταθλήματα οι πρωταθλητές εισάγονται στις σχολές χωρίς εξετάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι που συμμετείχαν και σε αυτό και φαίνονται από γραπτά μηνύματα. Είναι δυνατόν να μην έχουν αυστηρή ποινική αντιμετώπιση;».
«Όλοι περιμένουμε την καταδικαστική απόφαση. Θέλω να ξέρετε, ότι αν με ακούν άλλοι διαιτητές ή παράγοντες που έχουν μπλεχτεί με αυτή την ιστορία, έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν. Έχουν το δικαίωμα να πουν την αλήθεια και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, θα έχουν ποινική ασυλία».
«Είμαστε στην αρχή αυτής της υπόθεσης και πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλοι ανθρωποι που θα φωτίσουν την υπόθεση», τόνισε και πρόσθεσε: «Εμείς σαν Μαρούσι, δεν είχαμε στόχο να εξυπηρετήσουμε καμία ομάδα. Ούτε τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, το Μαρούσι, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη. Θέλαμε να υπηρετήσουμε το ιδεώδες το ευ αγωνίζεσθαι και η ισονομία να μην ρευστοποιείται εξαιτίας επίορκων ανθρώπων».
«Το καθήκον μας το ολοκληρώσαμε», είπε και ξεκαθάρισε πως οι φήμες για εμπλοκή στη δικογραφία παραγόντων του Ολυμπιακού ή πολιτικών προσώπων είναι ανυπόστατες. «Εμπλέκονται όμως διαιτητές, οι οποίοι με τα σφυρίγματα τους έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί είναι οι πρωταγωνιστές στη δικογραφία», τόνισε και κατέληξε: «Επαναλαμβάνω, η έρευνα συνεχίζεται και μπορεί ο αριθμός των κατηγορουμένων να αυξηθεί».
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης