Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Δικό μου το σώμα, δική μου επιλογή»: Φεμινιστική διαμαρτυρία έξω από την Μητρόπολη ενάντια στον σκοταδισμό της Εκκλησίας

Μοιραστείτε το

Έξω από την Μητρόπολη διαμαρτυρήθηκαν φεμινιστικές και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες ενάντια στην εγκύκλιο «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων» που διαβάστηκε στις εκκλησίες σήμερα «εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου», σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απόφαση για κήρυγμα κατά των αμβλώσεων, το κλίμα πυροδότησε την προηγούμενη εβδομάδα και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος με τις μεσαιωνικές απόψεις για τον βιασμό που εξέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο μητροπολίτης μετά την γενική κατακραυγή επιχείρησε εν μέρει να ανασκευάσει.

Με συνθήματα όπως «Δική μου μήτρα, δική μου επιλογή», «My body – my choice /  Ναι στην ασφαλή άμβλωση» κ.α. οι παρευρισκόμενοι έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την αμφισβήτηση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το παρόν έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.