Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δικηγόρος οικογενειών από Τέμπη: Αδιανόητα και απίστευτα πράγματα στην Εξεταστική

Μοιραστείτε το

Για την πορεία των ερευνών και την Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών μίλησε ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος αλλά και επιζώντες.

«Εκπροσωπώ τις οικογένειες τριών νεκρών και περίπου 60 φοιτητών που ήταν τραυματισμένοι. Ισοβίως τραυματισμένοι. Θα διευρυνθεί ελαφρώς ο αριθμός των κατηγορουμένων. Δεν θα αλλάξει το κατηγορητήριο. Παραπέμπονται για την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, εξαιτίας παραλείψεων, τα οποία για να στοιχειοθετήσουν σε παραπομπές κακουργηματικού χαρακτήρα πρέπει να προκύπτει ο ενδεχόμενος δόλος. Κατά την άποψή μας, και νομίζω είναι αυτονόητο, εάν δεν είχε προκύψει αυτή η τραγωδία, δεν θα είχε ‘’σκαλίσει’’ ο ευρωπαίος εισαγγελέας τη σύμβαση 717», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Για εμένα είναι αδιανόητο το ότι δεν ρωτήθηκαν έτσι όπως έπρεπε οι άνθρωποι που ήταν σε πόστα ευθύνης κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής. Και δεν μπορώ να πιστέψω πως αντιμετωπίστηκαν το εξώδικο και οι γραπτές αναφορές προς τον υπουργό και τους διοικητικούς υπαλλήλους ως συνδικαλιστικό πυροτέχνημα. Ξεκάθαρα έλεγαν πως θα έχουμε τραγωδία. Αυτό έχει θίξει και τη νοημοσύνη μας. Ούτε απάντησε σωστά ούτε με την αξιοπρέπεια που έπρεπε στις οικογένειες ο κ. Καραμανλής. Τα πορίσματα είναι πολλά και για τα οποία δεν έχει ιδέα η Εξεταστική. Η ευρωπαϊκή εισαγγελία διεξάγει έρευνα η οποία δεν έχει τελειώσει».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.